Medi ambient

L’Agència de l’Energia de l’Alt Empordà impulsa l’autoconsum fotovoltaic

L’ACEC incentiva que fins a disset municipis més de la comarca s’hagin decidit a bonificar l’IBI, l’ICIO o l’IAE a aquells que instal·lin panells a casa

L’Agència Comarcal de l’Energia i Clima (ACEC) està treballant a l’Alt Empordà perquè el desplegament de les energies renovables es faci amb eficiència i rapidesa i, per això treballa des de fa mesos en la manera de poder abaratir els costos de les instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic als habitatges. L’objectiu final de l’ACEC és aconseguir augmentar la producció d’energia d’origen renovable “made in Empordà”.

Per obtenir més rapidesa en el desplegament, l’ACEC ha efectuat una vintena de reunions d’assessorament amb diferents ajuntaments de la comarca per mostrar-los el camí de les bonificacions dels impostos municipals com a mesura incentivadora de la implantació de l’autoconsum solar fotovoltaic als habitatges.

Les reunions de l’Agència han estat fetes conjuntament amb la consultora Ecoserveis, que és qui ha mostrat el camí als ajuntaments per modificar les ordenances per tal que facilitin les bonificacions de l’impost de béns immobles (IBI) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a aquells contribuents que instal·lin a la seva llar panells d’autoconsum solar fotovoltaic.

La campanya de l’ACEC ha provocat que disset municipis més de l’Alt Empordà bonifiquin l’IBI als ciutadans que han implantat una instal·lació d’autoconsum solar fotovoltaic. Això representa que més del 50 per cent dels municipis de la comarca bonifiquen aquest impost. La majoria d’ajuntaments l’han bonificat fins al 50 per cent, i la resta, entre un 20 per cent i un 30 per cent. Per altra banda, la bonificació de l’ICIO s’ha incrementat un 59 per cent respecte a l’any passat, amb un total de 46 municipis a la comarca.

A més de l’IBI i l’ICIO, hi ha altres impostos que afecten directament serveis i empreses, com l’impost d’activitats econòmiques (IAE), que es podrien bonificar per impulsar les instal·lacions en aquests sectors. Però actualment només fan aquesta bonificació pocs municipis, com Castelló d’Empúries, Figueres i Garriguella.

LA DATA

2021
exercici
en què hi havia un 59 per cent menys de municipis de la comarca amb l’ICIO bonificat

LA XIFRA

46
municipis
de la comarca de l’Alt Empordà bonifiquen l’ICIO a qui instal·la panells d’autoconsum


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.