Medi ambient

Debaten a Torroella les possibilitats dels parcs naturals

Una jornada a Can Quintana ha reunit especialistes que han analitzat com fer compatible el territori amb el desenvolupament econòmic

La Jornada Tècnica Espais Naturals i Desenvolupament Local s’ha celebrat a Torroella de Montgrí per explicar quines oportunitats té l’Espai Natural Protegit del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i com es pot fer compatible la conservació del territori amb un desenvolupament econòmic que millori l’ocupació; a més d’ajudar a crear oportunitats de negoci, fixi i capti nova població i atragui turisme i creï identitat de marca territorial.

En el marc d’aquesta jornada, amb la participació dels vuit municipis que formen el parc, l’auditori de Can Quintana ha estat el marc on s’ha presentat el projecte estratègic de desenvolupament local de la regió del parc natural i la seva vinculació amb el Pla d’Acció de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, ha obert la jornada valorant la diversitat dels municipis del parc i assegurant que tots ells són necessaris i complementaris pel desenvolupament de la regió. El batlle ha indicat la importància que els pobles més petits se sentin implicats en el projecte.

El president del parc natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, Marc Casadellà, ha advertit que actualment el Baix Empordà és una de les comarques més pobres de Catalunya i que el model que va permetre creixement econòmic als 70 i 80 basat en el turisme de masses, la construcció i el sol i platja s’ha acabat i no tornarà. En aquest sentit, ha afirmat que el futur econòmic de la regió passa per valors com la identitat, la natura i la sostenibilitat. Valors lligats al parc natural. “El parc és una oportunitat per construir menys i rehabilitar més, recuperar els conreus, abandonar els macroparcs energètics de l’oligopoli i fer generació distribuïda, deixar de plantar palmeres i plantar tamarius i consumir producte de proximitat”.

Cinc línies estratègiques

L’element central de la jornada ha estat la presentació del Pla de Desenvolupament Local, a càrrec de la tècnica coordinadora Carme Sanchiz, i que s’executarà en els propers tres anys. Un pla que consta de cinc línies estratègiques amb dos programes cada una i diferents accions que pretenen generar un model de desenvolupament sostenible i cohesionar el territori.

El pla es desenvoluparà d’acord amb una diagnosi que es va encarregar a l’empresa Activa Prospect i que ha identificat mancances i oportunitats en quatre sectors estratègics com són el turisme, el comerç, el sector agroalimentari i les activitats esportives en el medi natural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

Els Bombers donen per controlat l’incendi de Vila-sana

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar varietats autòctones resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona