Medi ambient

Procés participatiu per protegir el parc del Montseny

Les Diputacions de Barcelona i Girona han iniciat la redacció tècnica del pla

Aquest mes tothom pot fer aportacions al portal Participa311

Les diputacions de Barcelona i Girona han iniciat el procés de redacció tècnica del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del Parc Natural del Montseny mitjançant un procés participatiu amb propostes de diferents agents.

L’elaboració d’aquest pla del Parc Natural del Montseny ve determinat pel Decret 127/2021 pel qual es declara el massís del Montseny com a parc natural amb l’obligatorietat de redactar un pla de protecció.

Els plans de protecció del medi natural i del paisatge (PPMNP) són instruments d’ordenació i gestió dels espais protegits i, pel que fa a l’ordenació dels usos del sòl, tenen la naturalesa jurídica pròpia dels plans directors urbanístics.

Fins ara, l’instrument d’ordenació i legislació bàsica vigent és el pla especial d’ordenació aprovat per la Comissió Provincial d’Urbanisme de Barcelona de 26 de juliol de 1977 i per la Diputació de Girona el 26 de gener de 1978. D’acord amb la Llei sobre Règim del Sòl i Ordenació Urbana, text refós de 9 d’abril de 1976.

Fruit d’una profunda revisió d’aquest pla especial, l’11 de desembre del 2008 es va aprovar definitivament el nou pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny, contra el qual es va interposar recurs contenciós administratiu.

Com a conseqüència d’aquest recurs, al juliol del 2012 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar el Pla Especial per falta d’avaluació ambiental estratègica.

Actualment, s’està desenvolupant la fase d’informació del procés participatiu i el proper mes de novembre s’obrirà la fase de diagnosi participativa.

Durant tot el mes d’octubre, tothom que vulgui podrà participar en el procés a través del portal digital Participa311 a l’apartat del Pla de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural del Montseny.

A més d’aquesta participació digital, hi haurà debats a càrrec dels diverses entitats del parc com són la Junta Rectora, el Consell Consultiu, el Comitè Científic i el Fòrum de la Carta Europea del Turisme Sostenible.

Aquests organismes estan integrats per representants del món local i d’altres administracions implicades, persones expertes relacionades amb la recerca, representants d’entitats i agents econòmics del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró