Medi ambient

COP27

Els Emirats Àrabs s’ofereixen en el COP27 com a proveïdor de gas i cru si el món el necessita

El president dels EAU diu que “en virtut de la geologia, el petroli i el gas dels Emirats es troben entre els menys intensius en carboni del món”

El president de la Unió dels Emirats Àrabs (EAU), Mohamed bin Zayed al Nahyan, s’ha ofert aquest dilluns des de la Cimera del Clima COP27 com a proveïdor d’energia “responsable” de gas i petroli en cas que el món el necessiti.

“Unió dels Emirats Àrabs és un proveïdor d’energia responsable i continuarà exercint aquest paper mentre el món necessiti petroli i gas”, ha assegurat en la cimera de líders que se celebra en el marc de la COP27 a la ciutat egípcia de Xarm el-Xeikh.

Així mateix, ha assenyalat que “en virtut de la geologia, el petroli i el gas d’Emirats es troben entre els menys intensius en carboni del món”, i ha afegit que continuaran centrant-se en “reduir les emissions en aquest sector, i això no és una cosa nova”.

En el primer discurs d’un líder estranger, atès que el seu país serà el pròxim amfitrió de la COP28, el president emiratí ha cridat a “conjuminar els nostres esforços per a fer front a aquest desafiament a través de l’acció climàtica, a la qual veiem com una oportunitat per a innovar, trobar solucions i diversificar l’economia”.

Bin Zayed ha apuntat que s’estan preparant per a acollir la COP28 en el recinte de l’Expo de Dubai per a 2023, amb el focus posat “a donar suport a la implementació dels resultats de les conferències anteriors, així com en la finalització de la primera avaluació global del progrés en l’Acord de París”.

També s’ha vanagloriat de presidir “el primer país de la regió a anunciar una iniciativa estratègica per a aconseguir la neutralitat climàtica per a 2050”.

Ja el ministre d’Energia emiratí, Suhail al Mazrouei, va afirmar la setmana passada que l’OPEP+ està interessada a proporcionar al món les seves necessitats petrolieres.

Emirats és un dels membres de l’OPEP i dels quals més capacitat tenen per a augmentar la seva producció de cru, al costat de l’Aràbia Saudita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona