Medi ambient

Estudiants de l’Escala retiren 22 kg de brossa de la platja

L’acció, duta a terme a Sant Martí d’Empúries, forma part d’un projecte dels pescadors de conscienciació sobre els residus i la biodiversitat

Un centenar d’estudiants de 3r d’ESO de l’institut El Pedró de l’Escala han recollit, en només mitja hora, 22 kg de brossa i plàstics que hi havia a la platja del Rec del Molí, a Sant Martí d’Empúries. Després de recollir totes les deixalles s’han classificat en funció del tipus de residu que era. L’acció -explica l’ACN- forma part d’una jornada del projecte educatiu La Mar de Net, de Pesca Neta.

A banda d’aquesta recollida, en la jornada -organitzada per la Fundació per a la Creativació, la Confraria de Pescadors de l’Escala i la Fundació CRAM- hi han hagut diverses xerrades divulgatives sobre els residus i la biodiversitat marina.

Aquest divendres les activitats es traslladaran a l’Estartit amb els alumnes de 5è i 6è de primària de l’escola Portitxol. Amb La Mar de Net, la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació volen conscienciar als infants i joves sobre la contaminació que hi ha al litoral gironí. Durant les jornades, els pescadors expliquen quina tasca fan i la dificultat que suposa la presència de plàstics en el mar. Per això els pescadors estan portant a terme diverses iniciatives per retirar la brossa de l’aigua. A partir d’aquí, els infants i adolescents poden pensar projectes i iniciatives que es puguin aplicar en el seu municipi per reduir l’impacte humà i protegir el medi marí.

El projecte compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós