Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’ACA multa amb 1.500 euros l’Ajuntament de Figueres per no presentar el pla d’emergència de sequera

És un dels deu consistoris que l’ens ha expedientat per incomplir aquesta obligació que havia de portar a terme, com a màxim, el juny del 2020

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha sancionat amb una multa de 1.500 euros l’Ajuntament de Figueres per no haver elaborat i presentat el pla d’emergència de sequera, segons informa l’ACN. El consistori figuerenc és un dels deu que l’ens ha expedientat per incomplir aquesta obligació que els ajuntaments havien de portar a terme, com a màxim, el juny del 2020. És una infracció lleu que pot suposar multes de fins a 10.000 euros, tot i que en el cas de la capital de l’Alt Empordà la sanció econòmica és molt inferior. L’ajuntament ha admès la seva responsabilitat i ha pagat voluntàriament la multa, amb la qual cosa ha obtingut una reducció del 40% i l’import final ha estat de 900 euros.

Més de dos anys després que aquesta obligació dels ajuntaments entrés en vigor per als municipis de més de 20.000 habitants, poc més d’una vintena dels 67 existents havien presentat els plans. Amb el decret de sequera aprovat a finals de febrer, però, els consistoris sense aquests plans podien enfrontar-se a multes de fins a 10.000 euros per una infracció lleu.

L’ACA va requerir el document a l’ajuntament de Figueres a finals del 2022 sense obtenir resposta i ara l’ha expedientat i multat. Al ple d’aquests dilluns, el grup de Junts per Figueres va preguntar al vicealcalde si havien rebut una multa i, tot i que segons consta a la documentació a la qual ha tingut accés l’ACN, el pagament es va fer el mateix dilluns, Casellas va assegurar al ple que desconeixien si havien estat sancionats però va dir que l’afer estava en vies de solució, ja que s’havia subcontractat una empresa per fer-se’n càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona