Medi ambient

medi natural

Neix Aliança Pastoral per defensar la ramaderia tradicional i el territori

Ramaders, propietaris forestals, ADF, acadèmics i tècnics constitueixen avui a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçanès) l’Aliança Pastoral Catalana, una entitat de defensa i promoció de la ramaderia extensiva com a sector “imprescindible per a la prevenció d’incendis, la conservació de la biodiversitat, la mitigació del canvi climàtic, la sobirania alimentària i la sostenibilitat territorial”, expliquen en un comunicat.

Integrada per les principals organitzacions del sector, l’Aliança Pastoral neix com un servei especialitzat en aquesta ramaderia que treballa amb mètodes tradicionals i naturals allunyats de la producció industrial i que pretén enfortir “un sector perjudicat per les polítiques públiques i el mercat global”.

L’Aliança Pastoral integra la Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum, la Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus, la Federació d’Associacions de Criadors de Cavall Pirinenc Català, l’Associació d’Entitats Locals Propietàries Forestals de Catalunya, la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals, el Secretariat de les Federacions d’Agrupacions de Defensa Forestal i el Col·legi d’Enginyers de Forests, a les quals és previst que s’afegeixin altres iniciatives de Catalunya i el País Valencià. L’objectiu de la unió és “superar les polítiques que llasten el sector, crear un servei de suport professional , recuperar les condicions ecològiques dels ecosistemes més biodiversos del país i millorar les condicions socials i laborals dels productors rurals”. L’entitat vol acordar amb el govern català el treball conjunt i el cofinançament del servei. En el futur el sector aspira a impulsar una llei pastoral que permeti declarar d’utilitat pública aquests ramaders i diferenciar els seus productes dels de l’agroindústria global com un mitjà per fer-los visibles i conscienciar el consumidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Comiat multitudinari a Terricabras

girona
patrimoni

Denuncien penalment una persona per espoli arqueològic a Gandesa

GANDESA
societat

Les conductes suïcides no mortals es van enfilar un 50% després del confinament

barcelona

Nou repel·lent per allunyar cabirols i senglars de les vinyes de l’Empordà

agullana

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA