Medi ambient

Activat el dispositiu d’incendis forestals a l’àrea metropolitana de Barcelona

L’AMB fa una crida a la prudència al bosc i insta els ciutadans a avisar el 112 si veuen una columna de fum

S’ha activat el dispositiu de prevenció d’incendis forestals a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una mesura que es mantindrà durant tot l’estiu fins al mes de setembre. Coordinat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, el dispositiu està format per 13 torres de vigilància, un equip de suport mòbil que patrullarà la xarxa de camins, el cos de guardes del parc i una central de comandament i comunicacions, informa l’ACN.

L’AMB ha fet una crida a la ciutadania per extremar la prudència al bosc pel context de sequera i altes temperatures, i també perquè es truqui immediatament al telèfon d’emergències 112 si es detecta una columna de fum. De cara a la revetlla de Sant Joan, també es recorda la prohibició de llançar petards a menys de 500 metres de les zones forestals.

La principal actuació del dispositiu és la vigilància activa del territori per tal d’alertar els serveis d’extinció al més aviat possible i evitar la propagació del foc. Enguany s’ha actualitzat el protocol d’actuació en situació de risc alt o extrem d’incendi forestal. Aquesta revisió ha implicat un estudi de mobilitat per a la detecció i validació dels principals accessos al Parc Natural.

Interior ajorna el debat sobre l’Infocat fins a la tardor

Avui també s’ha sabut que el Departament d’Interior ha ajornat el debat sobre el nou el pla especial d’incendis forestals, l’Infocat, fins a la tardor. La decisió s’ha pres després de les crítiques que el Departament ha rebut per part de l’Associació Professional d’Agents Rurals i les ADF de Catalunya. Ambdós col·lectius han criticat els canvis en el pla perquè consideren que no compten amb prou consens i que menystenen la seva tasca. Precisament un dels punts més polèmics és l’exclusió dels Agents Rurals del grup d’intervenció format pels Bombers, un fet que des del seu punt de vista fa impossible poder investigar les causes dels focs “amb garanties” perquè limita el seu accés a la zona calenta. Tot plegat a les portes d’una campanya forestal que es preveu complicada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp