Medi ambient

ISLÀNDIA

Islàndia suspèn temporalment la caça de balenes

La decisió del govern arriba el dia abans de l’inici de la temporada i l’endemà que un consell consultiu d’experts conclogués que el mètode utilitzat per caçar els cetacis no compleix les lleis sobre benestar animal

El govern islandès ha anunciat aquest dimarts la suspensió temporal de l’inici de la temporada de caça de balenes per un informe crític de les autoritats sobre el tractament que reben els cetacis. La decisió arriba l’endemà que un consell consultiu d’experts conclogués que el mètode utilitzat per caçar balenes no compleix les lleis sobre benestar animal, després d’analitzar un informe previ de les autoritats, en el qual la Direcció d’Alimentació i Veterinària havia alertat el mes passat que la matança de les balenes trigava més temps del permès, ja que només el 60% dels exemplars de rorquals comuns capturats l’any passat va morir de forma instantània. Per aquest motiu el ministeri d’Agricultura i Pesca ha decidit aquest dimarts endarrerir l’inici de la temporada, previst per demà dimecres, fins el 31 d’agost, per examinar “si és possible establir regles que puguin assegurar que la caça es fa d’acord amb els estàndards mínims obligatoris fixats a les lleis sobre benestar animal”. “Aquesta activitat no pot continuar en el futur si les autoritats i els posseïdors de les llicències no poden assegurar el compliment dels requeriments de benestar”, ha assenyalat en un comunicat la ministra d’Agricultura i Pesca, Svandís Svavarsdóttir.

Islàndia, Noruega i el Japó són els únics països que practiquen la caça comercial de balenes, tot i que el govern islandès va anunciar l’any passat la seva intenció de suspendre la caça el 2024 per la caiguda del consum d’aquesta carn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA