Medi ambient

URBANISME

Les plaques solars, prohibides a s’Agaró Vell i Castell d’Aro

El ple de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró va aprovar ahir definitivament l’ordenança que regula les instal·lacions fotovoltaiques al municipi, i que restringeix l’estesa de plaques, només als teulats horitzontals de les dues zones protegides com a bens culturals d’interès nacional (BCIN) de s’Agaró Vell i Castell d’Aro. El text va prosperar al ple, amb l’oposició només de les regidores de SOM, Sònia Sànchez, i Vox, Sandra Moya. L’objectiu és preservar el paisatge i els elements protegits, especialment en les cobertes obliqües de teula de la urbanització concebuda per Rafael Masó, al voltant de l’Hostal de la Gavina, i al nucli medieval de Castell d’Aro.

Davant del vet, la regidora de SOM va defensar l’opció que els habitatges puguin disposar d’instal·lacions de format reduït, o l’opció d’una comunitat energètica situada a l’entorn, de la mateixa manera que l’ordenança continua autoritzant la instal·lació de plaques a les naus industrials que envolten el poble antic, i comptant que es tracta de propietats petites. Pel que fa a s’Agaró, la norma veta les plaques als teulats, però no impedeix que se n’instal·lin en terrasses, pèrgoles o bé als jardins.

Instal·lacions públiques

L’ordenança, però, estableix bonificacions de fins al 95% en la taxa de llicències per a noves instal·lacions, a banda de l’adhesió oficial del ple a la commemoració del centenari de la urbanització de s’Agaró, aquest 2024. Amb la voluntat d’introduir criteris de sostenibilitat en la gestió dels equipaments municipals, el consistori ha instal·lat 60 nous panells fotovoltaics –amb una previsió de generació d’energia anual de 41.606 kWh–. L’estalvi econòmic s’estima en uns 100.000 euros d’aquí a 25 anys, un decenni abans de l’amortització. La previsió és continuar amb la instal·lació de plaques solars en altres edificis municipals, ja que fins ara l’única instal·lació era al sostre del Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro, ara fa més de 10 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat