Medi ambient

MEDI AMBIENT

Protestes a l’Escala i Sant Climent pel parc eòlic de Roses

Desenes de persones contràries al parc eòlic marí de Roses han fet talls intermitents als accessos de l’Escala i Sant Climent Sescebes per mostrar el seu rebuig al projecte. Durant dues hores han interromput de manera puntual el trànsit –tot i que no s’han format grans cues– per fer saber als conductors que “el territori no vol un projecte que només beneficia les grans multinacionals”.

Tot i que en general la protesta s’ha desenvolupat sense incidents, a Sant Climent Sescebes s’han viscut uns moments de tensió quan en un dels talls intermitents del trànsit organitzats pels manifestants un dels conductors, impacientat per l’espera, ha accelerat i ha envestit una de les persones concentrades. La dona ha caigut a terra a causa de la topada, però sense conseqüències greus. Segons han explicat alguns testimonis a l’ACN, en ser aturats en un dels talls de trànsit, el copilot del vehicle ha assumit el lloc del conductor i ha accelerat contra els manifestants que els impedien el pas. La majoria l’han pogut esquivar, però una dona ha caigut a terra. Els Mossos que controlaven la protesta han aturat de seguida el conductor i l’acompanyant, que s’han identificat com a guàrdies civils, segons els mateixos testimonis. Tot i aixecar acta de l’incident, els Mossos han permès que el vehicle involucrat continués la marxa.

Tant a Sant Climent com a l’Escala, durant els talls s’han repartit butlletes amb la informació sobre el parc eòlic de Roses i el que s’hi vol acabar fent. El portaveu de la plataforma Stop Macroparc Eòlic Marí, Jordi Ponjoan, ha explicat des d’un dels accessos a l’Escala que l’acció pretenia fer veure a la ciutadania les dimensions del parc i que “no és la manera de fer la transició verda que necessitem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA