Medi ambient

meteorologia

Risc moderat per neu al nord-est del país

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) redueix l’avís de perill per neu a dijous i a les comarques del Prepirineu i Pirineu central i del nord-est. Tal com aclarien els mapes a partir de dilluns, la pertorbació no portarà tanta precipitació com els mateixos models apuntaven inicialment. Amb l’actualització del model de previsió europeu, considerat el més fiable pels experts, el SMC només avisa del risc de perill moderat per gruixos superiors als 10 centímetres de neu per dijous en cotes superiors als 800 m. d’alçada a les comarques del Solsonès, Berguedà, Ripollès, Garrotxa, Alt Empordà, Lluçanès, Moianès, Osona, la Selva i Vallès Oriental (al Montseny). La cota de precipitació en forma de neu estarà situada a 700 m. però podrà baixar localment fins a 500 en punts del nord de l’Empordà. El gruix de la nevada es produirà la nit de dimecres a dijous.

La previsió apunta que la cota també baixarà fins als 500 m. en punts de l’Altiplà Central però la precipitació hi serà lleu i el gruix no hauria d’arribar al llindar d’avís de perill. Així, els mapes preveuen que nevi també a l’altiplà de la Segarra i a la zona de la Panadella de l’autovia A2 encara que ara com ara no hi ha avís de perill. També hi ha avís de perill moderat per onades de més de 2,5 metres d’alçada a la costa de l’Alt i Baix Empordà, també dijous.

Pel que fa a la pluja, si bé escombrarà tot el país, també les quantitats majors es concentraran a la meitat est, amb possibilitats d’arribar als 60 l/m² en vint-i-quatre hores al Maresme i el Vallès Oriental i, entre els 30 i els 45 l/m² en una franja entre Barcelona, Blanes i Girona que arribarà cap a l’interior fins a Vic, Berga i el Ripollès –no se superarien els 30 l/m² a la resta de territori gironí.

Per contra, la pluja serà molt menor cap al sud i ponent, amb registres de 7 a 10 l/m² al Garraf, Penedès, Anoia, Segarra o Urgell en amunt i per sota dels 7 l/m² al Camp de Tarragona, les planes de Lleida i Urgell i les Terres de l’Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva