Medi ambient

SOCIETAT

Un ramat de cabres netejarà les franges de les urbanitzacions de Santa Susanna

Sistema cent per cent ecològic el triat per l’Ajuntament de Santa Susanna per mantenir netes les franges perimetrals de les urbanitzacions i preservar-les dels incendis. Durant els propers dies un ramat de 300 cabres pasturarà pels tallafocs de Can Gelat, Can Torrent i Can Ratés per eliminar les restes de vegetació. D’aquesta manera, segons el consistori, es reduirà a la mínima expressió el treball mecànic, que és més intrussiu des del punt de vista mediambiental, i que quedarà limitat a la retirada del brancatge doble, les branques baixes o la massa de gran densitat.

L’any 2021 es va començar a obrir les franges de seguretat perimetrals contra els incendis a les urbanitzacions de Santa Susanna. Els treballs, que van seguir els anys posteriors, consistien en reducció de la densitat del sotabosc i l’estrat arbori aclarit i podat fins a dos terços de l’alçada total, en una franja de 25 metres d’amplada al voltant de cada una de les urbanitzacions.Els objectius d’aquesta mena de tallafocs és que disposar d’una franja prou amplia per atacar el foc i, alhora, limitar la seva propagació. D’aquesta manera es protegeix més la seguretat de les urbanitzacions.

La mesura presa per l’Ajuntament de Santa Susanna no és nova. Poblacions com Begues, Alcover, Sant Cugat o Collbató també van incorporar en el seu moment experiències similars que comptaven amb ramats de rumiats per mantenir desbrossades les franges perimetrals de les urbanitzacions. Fins i tot el parc de Collserola va comptar amb la iniciativa durant dos anys. El 2023 les cabres es van concentrar a les franges del parc que corresponen al districte de Nou Barris i al municipi veí de Montcada i Reixac.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat