Medi ambient

LLAGOSTERA

La recollida selectiva es va situar en el 82,9 per cent a l’any 2023

Llagostera ha tancat el 2023 amb una taxa de recollida selectiva que s’aproxima al 83%, concretament un 82,9%. Aquest augment ha anat progressant des que l’any 2005 es va instaurar el servei de recollida porta a porta.

Les dades facilitades per l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, destaquen una reducció de residus diaris generats pels llagosterencs, situant en 1,22 quilos diaris per habitant.

En destaca la reducció de la fracció rebuig que acaba als abocadors. En aquest sentit el 2023 es va aconseguir reduir-ho un 11,01%, en comparació a l’any anterior, en el cas dels habitatges i comerços amb servei de recollida porta a porta.

El paper i cartró i el vidre també han sigut dues de les fraccions que han disminuït. En aquest cas, un 7,39% pel paper i cartró respecte al 2022 i el 8,11% en el cas del vidre. Pel que fa a les altres fraccions, la recollida selectiva dels envasos, tant del porta a porta en comerços i habitatges com dels contenidors i deixalleria, ha augmentat un 6,86% respecte a l’any anterior.

Els veïns i veïnes de Llagostera s’han implicat i tenen consciència de la importància del reciclatge, així ho ha destacat la regidora de Medi Ambient, Pilar Aliu: “Les dades de recollida selectiva han millorat molt en els darrers anys, això reafirma que és un sistema eficaç i, a la vegada, la població és conscient de la importància del reciclatge”.

Una de les accions que en els últims mesos ha engegat l’Ajuntament de Llagostera és la campanya de civisme “Llagostera és cosa de tots”, enfocada en el compliment de la normativa vigent sobre el servei de recollida de residus i el funcionament del sistema porta a porta al municipi. Precisament, en aquests darrers dies, agents de l’àrea de Medi Ambient, conjuntament amb la Policia Local de Llagostera han intensificat la vigilància en el compliment de la normativa, recordant que les sancions actuals poden anar des dels 400 euros fins als 30.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona