Medi ambient

medi ambient

El municipi assoleix una taxa del 80% de reciclatge i redueix un 20% els residus

L’Ajuntament de Vidreres ha donat a conèixer les dades de la recollida selectiva Porta a Porta en el seu primer any d’implementació i, segons ha informat, assoleix el 80% de reciclatge en el nucli i als tres barris on es fa el servei de PaP, La Goba, Terrafortuna i Puigventós. En aquest primer any, també s’ha aconseguit reduir un 20% els residus.

Pel que fa a Vidreres nucli i Mas Flassià, la taxa de reciclatge de fracció orgànica se situa al 56%, els envasos en un 15%, el rebuig en un 14%, el paper i cartró en un 9% i el vidre en un 6%. Als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós les dades assolides arriben al 47% d’orgànica, el 21,5% de rebuig, el 12,7% d’envasos, el 10% de paper i el 8% en el cas de la fracció vidre.

El regidor de Medi Ambient, Enric Gual, ha expressat la seva satisfacció amb els resultats de reciclatge al municipi: “Assolir aquestes xifres en un any ens dona a conèixer l’interès de la població i la seva conscienciació en el Medi Ambient.” A més, ha volgut destacar que des de l’Ajuntament s’ha treballat a donar a conèixer el funcionament d’aquest sistema de recollida amb reunions informatives per facilitar a la població tota la informació.

El sistema Porta a Porta a Vidreres es va iniciar el març del 2023, en una primera fase es va instaurar a Vidreres nucli, i a l’octubre als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós. Durant aquest 2024, el municipi també té previst implementar un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva, on es crearà tres àrees tancades de residus que seran accessibles només pels veïns del barri mitjançant una targeta. Aquesta mesura donarà flexibilitat als veïns, ja que podran dipositar els seus residus en qualsevol moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA