Medi ambient

Mediambient

Un grup de cinc porcs senglars es passeja pel centre de Badalona

Aquest matí ha corregut per les xarxes socials un vídeo en el que es veia un grup de porcs senglars a tocar de la platja de Badalona, ben bé al centre de la ciutat. Han estat a tocar de la Rambla, de l’estació de rodalies... De fet se’ls ha pogut veure enfilar el carrer del Mar, un dels eixos comercials històrics, i que desemboca en la plaça de la Vila i l’Ajuntament. I a d’altres carrers, pel que han anat informant els veïns. No s’ha explicat d’on venien exactament els animals. Sigui com sigui han hagut de creuar tota Badalona, de muntanya a mar, buscant recursos per alimentar-se.

Segons han explicat des de l’Ajuntament, la policia local de Badalona s’ha encarregat de fer un perímetre de seguretat per evitar que fugissin i provoquessin un accident o poguessin fessin mal a algú. L’àrea de Medi Ambient i Benestar Animal del govern municipal ha contactat amb els Guàrdies Forestals, per poder agafar els animals. A la vegada, s’ha activat el servei de veterinària contractat per l’Ajuntament, que els ha adormit i ha activa el protocol marcat per la Generalitat. No s’ha aclarit si se’ls tornarà a portar a la muntanya.

“Els senglars que baixen a la ciutat estan habituats a la presència humana i a ser alimentats per les persones, i això és un perill, perquè poden provocar accidents i, més important encara, poden ser portadors de malalties”, han explicat fonts municipals. I han concretat: “En aquests moments estem en alerta per pesta porcina, una malaltia procedent de l’Àfrica que s’està estenent per Europa i de la qual pot ser portador qualsevol porcí.”

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat és qui marca les directrius de control de la població de senglars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat