Medi ambient

MEDI AMBIENT

Alerta de la Plataforma en Defensa de l’Ebre sobre la proposta d’interconnexió

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) alerta de la reaparició del projecte d’interconnexió de xarxes amb el Segre a través del canal Segarra-Garrigues. Així ho va destacar divendres el portaveu de l’entitat Joan Antoni Panisello en el marc de la dinovena assembla de l’entitat. Panisello va apuntar la detecció d’aquest escenari a les portes de la temporada turística. Una preocupació que se suma a altres propostes que rebutgen frontalment, com la dessaladora de Cunit o la connexió entre Constantí i Olèrdola. La interconnexió de xarxes amb el Segre la va plantejar per primer cop arran de la sequera de 2008 el govern tripartit. Durant la trobada de la plataforma, el moviment antitransvassament va parlar de reactivar les mobilitzacions ciutadanes, si bé no va concretar els detalls sobre la cita. Unes 200 persones van assistir a la reunió que es va celebrar a Tortosa. Una trobada en què el moviment va compartir la preocupació que els generen els diferents projectes d’interconnexions de xarxes que hi ha damunt la taula i va criticar la pressió mediàtica per aquesta qüestió que s’exerceix envers el territori. Així, van reiterar el seu rebuig envers la connexió entre Constantí i Olèrdola a través d’una canonada, a la vegada que es van mostrar contraris a la dessaladora de Cunit.

Pel què fa al projecte de connexió de xarxes amb el Segre,Joan Antoni Panisello, un dels portaveus de la PDE va criticar que no s’executessin les obres previstes ara fa setze anys que, segons va defensar, haurien evitat la situació actual. El moviment antitransvassament també va celebrar el suport institucional rebut en els darrers mesos per part d’ajuntaments i consells comarcals que han aprovat la moció impulsada per la plataforma i que s’oposa a la interconnexió de xarxes. “Ara reforçarem el front social”, va afirmar Panisello.

Amb aquesta voluntat, pròximament es convocarà una mobilització a les Terres de l’Ebre, si bé encara no es coneix data ni lloc exacte. La convocatòria d’eleccions al Parlament, segons l’entitat, no condicionarà el calendari de protestes, si bé confien en què el pròxim executiu català no permeti un transvasament de l’Ebre. D’altra banda, la PDE participarà en una manifestació prevista el 6 d’abril a Girona, per donar suport a les entitats ecologistes que denuncien la sobreexplotació del riu Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins