Medi ambient

SOS Costa Brava exigeix la protecció urgent del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya

SOS Costa Brava exigeix la protecció urgent del 30% dels ecosistemes marins i terrestres de Catalunya i la retirada del projecte PLEMCAT en un comunicat emès avui en motiu de la celebració a Barcelona aquesta setmana de la Conferència de la Dècada dels Oceans de la ONU de 2024 -coorganitzada per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Ciència e Innovació- . En el comunicat, recorda que el 30% de la superfície marina que s’ha acordat protegir per al 2030, un 10% haurà de ser estrictament protegit. “És a dir, amb tots els usos prohibits, a mode de «reserves integrals» i que “actualment només el 0,01% del mar català disposa d’una protecció estricta, molt allunyat del 10%.”

Segons l’entitat el govern de la Generalitat “ha donat suport a la desprotecció per part del Govern estatal d’una de les zones més fràgils i amb més biodiversitat del Mediterrani com a espai per a desenvolupar-hi la indústria eòlica marina, prioritzant els interessos econòmics per damunt dels mediambientals. Es tracta de tota l’àrea marina del Golf de Roses i la Badia de Pals entre el Cap de Creus i el Cap de Begur. Aquesta desprotecció, aprovada pel Reial Decret 150/2023 de 28 de febrer pel Consell de Ministres, ha estat impugnada davant el Tribunal Suprem per la IAEDEN -entitat que forma part de la federació SOS Costa Brava- i per l’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí.”

Per aquest motiu, “SOS Costa Brava vol destacar la contradicció de la participació en l’organització d’una conferència per a la protecció efectiva dels mars i oceans per part d’unes administracions que alhora estan impulsant accions i projectes greus de desprotecció i degradació d’espais marins molt fràgils i d’alt interès ecològic i amb extraordinaris valors naturals.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA