Medi ambient

medi ambient

Acord per a la cessió de diverses rescloses de l’entorn del Muga a l’Ajuntament

La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, l’alcalde de Pont de Molins, Pere Borràs, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, han visitat avui les obres de restauració fluvial del riu la Muga, concretament a l’entorn de l’antic molí de Can Sagrera, dins del terme municipal de Pont de Molins, a la comarca de l’Alt Empordà, amb l’objectiu de millorar la connectivitat fluvial d’aquest tram.

La trobada d’ambdues administracions s’emmarca en les converses per a la cessió de les rescloses (per part de l’ACA envers l’Ajuntament de Pont de Molins) de Molí d’en Calbet, Molí d’en Jordà i l’antic Molí de Can Sagrera i Pont de Molins, ubicades en zona de domini públic hidràulic del riu la Muga. L’objectiu del consistori és preservar aquestes infraestructures amb finalitats patrimonials històriques (sense aprofitament econòmic ni ús consumptiu), i preservar també de retruc la millora mediambiental d’aquest tram fluvial. Des de l’Ajuntament han adoptat el compromís d’assumir-ne el manteniment i la seva adequació per complir amb el propòsit de la naturalització de la llera.

Aquesta cessió de la titularitat, que es durà a terme un cop finalitzin els treballs, s’emmarca en la restauració d’aquest tram del riu la Muga, que està contemplada en la planificació hidrològica, i que té finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea. Les mesures que s’estan duent a terme formen part del pla d’actuacions de protecció i adaptació al risc d’inundació i integració ambiental en nuclis urbans.

Aquesta actuació compta amb un pressupost proper als 200.000 euros i incideix en la captació d’aigua del pou d’abastament que s’alimenta de la làmina creada per l’assut, el canal de derivació i les estructures que el conformen, tot l’espai fluvial del riu que no té connectivitat i la zona de bosc que es troba entre el canal de derivació i el riu Muga.

L’obra permet millorar la connectivitat a través de la construcció d’un canal lateral, que utilitzarà una part del canal de derivació existent. Aquest canal ha de simular una petita llera natural i s’empraran materials que permetin un tractament irregular de les superfícies amb la incorporació de roques i còdols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Nova reunió de la comunitat educativa per l’escola Camins

banyoles
enoturisme i gastronomia

Carme Ruscalleda, premi ‘Premi Bite honory award’ per la difusió de la cultura culinària

Barcelona

Som Sostre demana un nou model per atendre els sense llar

girona
urbanisme

La Rambla encara la fase de reforma més complexa pel que fa a mobilitat

Barcelona
turisme

30.000 persones a les jornades de portes obertes del Port de Barcelona

Barcelona
estats units

Augmenten a 15 els morts per tempestes i tornados als EUA

barcelona
societat

El TS estima un recurs de l’Ajuntament de Barcelona contra l’anul·lació de la taxa d’escombraries del 2020

Barcelona
tribunals

El judici per la violació d’Igualada se celebrarà del 17 al 21 de juny

Igualada
sequera

Els embassaments de Ter-Llobregat doblen reserves i superen el 30%

barcelona