Medi ambient

Medi Ambient

L’escola de natura de Badalona celebra la Festa de la Primavera

L’objectiu d’avui a Badalona és gaudir en família de la natura i conscienciar sobre l’entorn més proper, la serralada de Marina. De 10 a 13.30 h i a l’entorn de la masia de Can Miravitges i de l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, es fa la vuitena edició de la Primavera a la Serralada de Marina. La fa l’Ajuntament amb el consorci del Parc de la Serralada de Marina. El cap del Departament d’Educació Ambiental, Enric Cahner, explica: “Estem en ple Parc Natural de la Serralada de Marina, amb un mosaic de paisatges, alguns antigament havien estat agrícoles, d’altres són boscos...” L’escola és per ser un espai únic per als centres educatius, perquè els nens i joves entrin en contacte amb la natura a través de les activitats que s’hi fan. “No té preu!”, sentencia Cahner.

El menú de la festa el componen molts plats “cuinats” per monitors experts: tallers relacionats amb ocells –descripció, anellament, observació, reconeixement del cant, construcció de caixes niu–, fauna aquàtica de les basses i safareigs –granotes, gripaus, larves d’insectes–, el món de les abelles –inclosos tastos de mel–, rèptils, amfibis, papallones i alliberament de fauna salvatge, entre d’altres. També es farà un taller d’estampació i es podran assaborir unes coques de recapte. El lleure i l’aprenentatge es combinen amb la conscienciació: “És fer arribar a molta gent que aquests espais naturals són molt fràgils, que estan molt a prop d’espais amb alta densitat de població i hi ha molta pressió. Quan entrem a la natura ho hem de fer amb respecte.”

Es recomana accedir-hi en transport públic, amb les línies M28, B24 i M6 d’autobús. També s’ha habilitat un espai de pàrquing, amb aforament limitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.