Medi ambient

Santa Coloma de Gramenet

La natura, més a prop

El Recinte Torribera inaugura Ecometròpoli, un espai per divulgar l'entorn natural de la ciutat

El centre té un espai de recerca dedicat a l'estudiós Joan Vicente Castells

Santa Coloma de Gramenet va inaugurar ahir l'Ecometròpoli, un espai que segons l'alcaldessa, Núria Parlon, ha de convertir-se en un referent metropolità en la interpretació dels problemes ambientals de les ciutats del segle XXI i la protecció del patrimoni natural. Integrat dins el Recinte Torribera, el nou centre d'educació ambiental, que s'ha finançat amb els fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat local, pretén donar a conèixer i posar en valor l'espai forestal del municipi, que forma part de la serralada de Marina. L'equipament serveix per endinsar-se en els diferents ecosistemes existents a la zona a través d'una exposició que intenta reproduir bosquines, herbassars, espais agraris o rocams, però també l'hàbitat actual del riu Besòs, en què, després de convertir-se en un dels llocs més contaminats, ara hi torna a haver vida. Si això no fos prou, una sala batejada com de les petjades convida els visitants a esbrinar l'activitat que hi ha als boscos durant la nit i el munt de sorolls que es poden escoltar si es para bé l'orella.

Però l'Ecometròpoli serà també la seu de l'espai de recerca de l'especialista en paleobotànica Joan Vicente Castells. La seva filla Roser no podia amagar ahir certa satisfacció, perquè per fi el patrimoni que “amb suor i penúries” va anar recopilant el seu pare, finalment, té un destí. “Tot i això ha quedat escanyat i no era el que ell pensava, però és un bon punt de partida d'un projecte molt més ambiciós que encara queda pendent”, va afegir-hi. En aquest sentit l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet va apuntar que aquesta és només una primera fase per divulgar tot el fons d'aquest estudiós de l'arqueologia, la geologia i la paleontologia del municipi que va morir fa tot just un any. “És previst que tot el material, que és amplíssim, es pugui ensenyar en un futur en clau museística”, va anunciar Núria Parlon. Tot i que s'espera que un dels principals usuaris d'aquest centre d'educació ambiental siguin els escolars, Parlon confia que “el boca orella” converteixi aquest espai en un lloc de visita imprescindible per als amants del patrimoni natural local que sovint passa inadvertit per a molta gent. “Ecometròpoli neix amb la vocació d'apropar a tothom el coneixement de l'entorn natural que forma part de la ciutat, però també quins són els mecanismes que hem de posar en valor per tal de recuperar-lo, cuidar-lo i estimar-lo”, va manifestar l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró