Societat

colòmbia

Mocoa continua buscant víctimes mentre espera l'arribada d'ajuda

Mocoa va enterrar ahir les primeres víctimes mortals que va provocar l'esllavissada que dissabte va tenir lloc a la capital del departament de Putumayo, al sud del país. El desbordament del riu homònim a la ciutat, conseqüència dels intensos aiguats que queien a la regió, va originar una allau que va arrasar tot al seu pas mentre la majoria dels 45.000 habitants de Mocoa dormien, a primera hora del matí. Ahir, el nombre de persones que havien perdut la vida ascendia fins a 262, inclosos 43 nens, i només se n'havien identificat 45, quan encara quedaven zones inundades per rastrejar.

Fins a 500 supervivents han perdut casa seva a causa de la riuada, i es troben en mans dels serveis socials, i hi ha 10 infants els pares dels quals encara no han aparegut. El president Juan Manuel Santos va anunciar diumenge que destinarà els recursos que calgui a ajudar aquestes persones en la reconstrucció dels barris que han quedat destrossats, i que invertirà per tal de reedificar el defenestrat hospital. Santos va informar que està vetllant per restablir tan aviat com sigui possible els serveis bàsics, i va dir que l'electricitat hauria de tornar a funcionar en un termini de deu dies, gràcies a una “solució transitòria”. A més, el president va elogiar els més de 1.300 efectius mobilitzats, que va qualificar de “veritables herois”, i els va agrair la seva feina, així com als doctors, infermeres i psicòlegs.

El president colombià va donar també les gràcies al president xinès, Xi Jinping, que va anunciar diumenge que donaria a Colòmbia un milió de dòlars (uns 940.000 euros) per destinar a ajuda humanitària, i al Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), que va donar 200.000 dòlars (uns 190.000 euros). Santos va recordar la importància de les feines d'atenció, i va anunciar que començarien a subministrar vacunes de franc contra malalties infeccioses als afectats. A més, el president va anunciar que destinarà 1.200 milions de dòlars (uns 1.120 en euros) per a la reactivació de l'activitat econòmica de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia