Societat

Endollats al país dels drets lingüístics

La Plataforma per la Llengua aplega centenars de persones en un concert de Pirat's Sound Sistema, Ai, Ai, Ai i Brams per “desconnectar-se” de l'Estat espanyol

L'entitat reclama una república “lingüísticament inclusiva”

Un gran endoll de dos metres va connectar ahir, de forma simbòlica, el país amb un nova república catalana desconnectada ja de l'Estat espanyol. Al ritme dels grups Pirat's Sound Sistema, Ai, Ai, Ai i Brams, la Plataforma per la Llengua va posar ahir la nota musical als actes més reivindicatius de la diada de Sant Jordi, que va començar la vigília del 23 d'abril.

Ho van fer en companyia dels centenars de persones que es van aplegar al davant de l'escenari del passeig Lluís Companys de Barcelona.

A banda dels fans dels tres grups musicals, al passeig de Lluís Companys també hi eren presents divuit entitats culturals de nouvinguts que treballen per a la cohesió social del país i que, des de les seves paradetes, oferien àpats tradicionals i productes de les seves cultures en l'espai que tenien habilitat més avall de l'Arc del Triomf. Entre aquests hi havia la comunitat sikh de Catalunya, guardonada amb el IV Premi Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua per la seva defensa del català.

El més esperat de l'acte, però, va ser l'escenificació amb l'endoll gegant, que va activar la desconnexió de l'Estat espanyol (simbolitzat pel poder judicial, que té la seu del TSJC al mateix passeig Lluís Companys, tal com van fer notar els organitzador) i la connexió amb la futura República Catalana, que es pretén que sigui “lingüísticament inclusiva”. D'aquesta manera, la Plataforma per la Llengua denunciava el fet que “dins l'Estat espanyol, els ciutadans no tenen garantits els drets lingüístics” i el seu “compromís amb la construcció d'una República Catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona