Educació

municipal

ensenyament

Montgat obrirà durant l’estiu l’escola d’adults a les famílies per fer repàs

Es convertirà durant el juliol en una aula oberta per a infants acompanyats d’un familiar adult

Aquest recurs pretén fomentar la igualtat d’oportunitats

Facilitar el repàs escolar i la recuperació durant les vacances escolars i donar eines a les famílies perquè puguin ajudar els seus fills a estudiar i resoldre dubtes. Aquest és l’objectiu del nou projecte que la regidoria d’Educació de Montgat oferirà aquest estiu a veïns de Montgat i Tiana.

L’escola d’adults Timó obrirà les aules el dilluns, el dimecres i el divendres, de 10 del matí fins a dos quarts d’1 del migdia, del 10 al 28 de juliol, per als alumnes de primària i les seves famílies, per tal que tinguin un espai de referència i acompanyament en el repàs i l’estudi de continguts. Els infants i els seus familiars rebran el suport de mestres de l’escola d’adults Timó i de voluntaris que els ajudaran a resoldre dubtes.

L’aula oberta d’estudi per a infants i famílies és un recurs que s’ofereix a totes les famílies de Montgat i Tiana que vulguin rebre acompanyament a l’hora de planificar les tasques de repàs o recuperació de matèries a l’estiu. El servei està destinat a famílies amb infants de 6 a 12 anys. La participació a l’aula implica el compromís d’assistència de l’infant i almenys un adult més gran de 16 anys que l’acompanyi en el procés d’aprenentatge.

Aquest és el primer any que l’escola ofereix el servei. El projecte considera que el treball d’infant, família i mestre pot enriquir molt el procés d’aprenentatge dels alumnes.

Avui, s’obrirà el període d’inscripció, que es podrà fer fins al proper 3 de juliol a l’equipament educatiu mateix.

La regidora d’Educació de Montgat, Montse Sanllehy, considera que es tracta d’una iniciativa que permet treballar des de la vessant educativa la igualtat d’oportunitats. “Creiem que serà una bona eina perquè les famílies puguin ajudar els seus fills a estudiar durant l’estiu”, explica la regidora, que no sap quina resposta tindrà el projecte ni si hi haurà molta demanda.

“Creiem que hi poden estar interessats alguns alumnes de l’escola d’adults que volen ajudar els seus fills, però també estem a oberts a rebre altres famílies”, manté. La idea és que no es converteixi en una “guarderia”, per això els infants hi han d’anar acompanyats d’un familiar més gran. La regidora indica que si els pares no hi poden anar perquè estan treballant, ho pot fer un germà més gran o un altre familiar que estigui disposat a donar un cop de mà al nen perquè pugui superar les matèries escolars en què troba més dificultats.

LA XIFRA

3
dies a la setmana
en horari de matins, del 10 al 28 de juliol, obrirà l’escola d’adults Timó per a les famílies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia