Infraestructures i serveis

Puigneró qualifica de “nova deslleialtat” del govern espanyol el trencament “unilateral” de l’acord per ampliar l’aeroport

El vicepresident del govern manifesta el seu “malestar i enuig” per la “confusió” que han generat “algunes persones a Catalunya” al voltant del projecte

Defensa que l’acord buscava convertir el Prat en un ‘hub’ intercontinental i blindava l’espai natural de la Ricarda

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha considerat una “nova deslleialtat” amb Catalunya la decisió del govern espanyol de suspendre la inversió de 1.700 milions d’euros prevista a l’aeroport de Barcelona-El Prat.

En una roda de premsa convocada d’urgència a Brussel·les després de l’anunci de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, Puigneró ha “lamentat absolutament la decisió del govern espanyol” de “trencar de manera unilateral” l’acord assolit amb la Generalitat per desbloquejar l’ampliació de l’aeròdrom barceloní, i que suposava una “inversió important” per a Catalunya. “No entenc el canvi de posició del govern espanyol i de la ministra”, ha assegurat.

Pel també conseller de Polítiques Digitals i Territori, “estem davant una nova deslleialtat del govern espanyol, que no compleix els acords que vam arribar el passat 2 d’agost”. “Una cop més l’executiu espanyol no compleix els acords amb Catalunya. No hauria de sorprendre que cada vegada hi hagi més independentistes a Catalunya, perquè l’Estat no inverteix ni deixa invertir”, ha assenyalat.

Puigneró també ha volgut manifestar el seu “malestar i enuig” per la “confusió” que segons ell han  generat al voltant del projecte aquests dies “algunes persones a Catalunya”. “Lamento la frivolitat i el populisme que un cop més han fet molt mal a Catalunya”, ha reblat.

Segons ell, l’acord per a l’ampliació “buscava convertir el Prat en un aeroport intercontinental i blindava ambientalment la llacuna de la Ricarda”. “L’acord deia sí al hub, sí a protegir La Ricarda i sí a les inversions ferroviàries de Reus i Girona”, ha resumit.

El conseller ha considerat que ara és el govern d’Espanya el que haurà de “donar les explicacions pertinents”. “Nosaltres ens hem mantingut en la nostra posició”, ha insistit.

En aquest sentit, ha insinuat que el canvi de posició de la Moncloa podria respondre a la pressió dels “socis de govern” del PSOE, en al·lusió a Unides Podem.

En qualsevol cas, Puigneró ha volgut deixar clara la “Total disposició” de la Generalitat “a continuar parlant perquè aquest país tingui les millors infraestructures que necessita la seva economia”.

D’altra banda, el vicepresident ha descartat que aquest afer pugi tenir afectar la propera reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i l’executiu estatal perquè és un espai on es parla de “sobirania i conflicte polític”. “L’aeroport del Prat no està en el marc d’aquesta taula diàleg sinó en la reunió bilateral Generalitat-Estat”, ha indicat.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES