Infraestructures i serveis

Es repeteixen les retencions de trànsit als antics peatges

Trànsit va habilitar carrils addicionals a l’AP-7 i la C-32 i va obrir més vials a Martorell i a la Roca del Vallès en direcció Barcelona

Es van registrar cues d’almenys 11 quilòmetres a Vilafranca

Trànsit va habilitar ahir carrils addicionals a l’AP-7, en direcció nord i sud, va obrir més vials als peatges i va instal·lar panells amb la recomanació de circular a 30 quilòmetres per hora als peatges sense barreres per mirar d’evitar les retencions en l’operació tornada del cap de setmana, però el fet és que es van repetir les cues tant en sentit nord com en sentit sud. A partir de les cinc de la tarda es van registrar 4,5 quilòmetres de retencions a l’antic peatge de la Roca del Vallès, amb trams posteriors d’aturades de 8 quilòmetres a Cardedeu, 3 a Sant Celoni, 3 a Llinars del Vallès i 2 a Mollet, tot això en sentit sud. En sentit contrari, a quarts de set de la tarda van començar els problemes, amb 11 quilòmetres abans de passar per les barreres alçades del peatge de Martorell a Vilafranca del Penedès i 1 més a Sant Sadurní.

Trànsit va impulsar un paquet de mesures per a les tardes de diumenge del mes de setembre, que ja es van aplicar fa una setmana, després dels col·lapses de trànsit que es van produir durant el primer cap de setmana d’aquest mes amb la supressió d’alguns dels peatges.

Es van habilitar carrils addicionals a l’AP-7 en sentit sud entre Santa Margarida i els Monjos i Martorell, i en el tram nord entre Sant Celoni i la Roca del Vallès.Als peatges sense barreres es van obrir vials addicionals, en concret 11 a la Roca del Vallès i 9 a Martorell, tots dos en direcció Barcelona.

També es va establir un carril addicional, com ja és habitual, a la C-32 entre Gavà i l’Hospitalet de Llobregat, però no es va poder evitar almenys 1 quilòmetre d’aturades quan encara no eren les set i 2 més a Sant Boi més enllà de les nou. Al tram maresmenc de la C-32, que ja no s’ha de pagar, també va viure una congestió quilomètrica, de fins a 7 quilòmetres en sentit sud a Mataró a quarts de vuit.

Igual que el cap de setmana passat, Trànsit va mantenir la prohibició de circular als camions de més de 7,5 tones entre les 17 i les 22 h en el tram habitual entre Maçanet de la Selva i l’Hospitalet de l’Infant. Els camions de menys pes sí que podien circular, però tenen prohibit fer avançaments en les vies en què s’ha establert un carril addicional.

La previsió del volum de cotxes aquest diumenge era de 260.000 vehicles. Trànsit va instar de nou el Ministeri de Transports perquè acceleri les tasques de desmantellament de les infraestructures dels peatges suprimits, com està fent la Generalitat en els que són de la seva competència.

LES XIFRES

260.000
vehicles
es preveia que circulessin ahir a Barcelona en l’operació tornada.
11
vials addicionals
es van obrir a l’antic peatge de la Roca, i 9 més al de Martorell, tots dos en sentit Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona