Infraestructures i serveis

L’aeroport, una assignatura pendent

Aquest estiu 152.214 passatgers han utilitzat la infraestructura gironina, un 51% més que l’estiu del 2020

“Hem de veure com podem activar i reactivar l’interès de les companyies aèries per la destinació.” L’aeroport de Girona és, a hores d’ara, “una assignatura pendent”, deia ahir el vicepresident primer del Patronat de Turisme, Jaume Dulsat. Les dades són clares: de gener a agost, la infraestructura aeroportuària gironina ha registrat un total de 156.829 usuaris, dels quals la majoria, 152.214, s’han comptabilitzat entre juny, juliol i agost –que ha estat el mes amb major nombre de passatgers a l’aeroport–. El conjunt d’usuaris de l’aeroport a l’estiu sí que suposa un increment del 51% respecte a l’estiu de l’any passat, quan hi va haver només 73.934 passatgers, però queda molt lluny de les dades d’abans de la pandèmia. L’estiu del 2019 hi va haver 873.956 usuaris –un 82% més que ara–. Aquestes dades també s’expliquen perquè, si bé hi va haver 23 rutes en marxa, l’ocupació dels avions durant aquest estiu ha estat baixa si es compara amb la del 2019. Concretament, ha estat una ocupació mitjana dels vols del 56%, mentre que el 2020 era del 31,30% i el 2019 (abans de la pandèmia) del 90,10%.

De les 23 destinacions amb què s’ha operat aquest estiu des de l’aeroport de Vilobí, la companyia irlandesa Ryanair n’ha ofert 21, la companyia holandesa Transavia una i la companyia TUI Fly també una. Les companyies Jet2, Pobeda i TUI UK (Thomson Airways), que anys anteriors també operaven en aquest aeroport, enguany no ho han pogut fer malgrat haver-ho intentat fins al darrer moment. Aquestes companyies, que majoritàriament es dediquen a vols xàrter, feien arribar un bon nombre de turistes a la Costa Brava sud, molts d’ells britànics i de l’Est, i resta ara com un dels punts que s’han de recuperar de cara a l’any que ve, explicava ahir Dulsat. El vicepresident del Patronat de Turisme i alcalde de Lloret es va mostrar ahir també partidari que hi hagi ajudes econòmiques de les administracions per a les aerolínies. Pel que fa a la pujada de la taxa turística que es preveu que s’apliqui a partir de l’1 d’octubre, Dulsat no es va mostrar partidari d’aplicar-la. “No és una bona notícia”, va dir, però va afegir: “També crec que el mercat la pot absorbir.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona