Infraestructures i serveis

Completen la reforma del Clos del Pastor a l’Escala

L’últim tram d’obres per condicionar l’edifici com a espai cultural i patrimonial es va tancar la setmana passada

La reforma i adequació de l’edifici del Clos del Pastor s’ha anat fent per fases. Els treballs que ara s’han completat han servit per climatitzar l’edifici, una reforma necessària per museïtzar-lo i permetre que es conservi en les millors condicions possibles el fons personal de l’escriptora Caterina Albert. En aquest últim tram d’obres s’ha adequat un espai com a lavabo i un altre com a magatzem a les sales que hi ha sota les escales del jardí, i s’han recuperat les peces de coronament malmeses del mur exterior. L’objectiu final és que aquest espai sigui visitable dins el primer semestre de l’any vinent. Aquesta última actuació ha tingut un cost de 50.000 euros, la meitat dels quals han estat pagats amb una subvenció del pla de monuments de la Diputació de Girona.

Després d’aquests treballs es podrà museïtzar l’espai per convertir-se en un nou punt dels Espais Víctor Català, que completen l’Alfolí de la Sal-Museu de l’Escala i l’ermita de Santa Reparada de Cinc Claus. En aquest punt està previst que s’hi puguin veure quadres fets per Caterina Albert, a més de part dels llibres del seu fons. També està previst que hi hagi un audiovisual que permeti resseguir la seva vida.

El musicòleg i compositor Lluís Albert, mort als 98 anys el juny passat, va cedir gratuïtament la totalitat del fons personal de l’escriptora a l’Ajuntament de l’Escala l’any 2017 i també li va vendre la seva casa, aquesta finca coneguda com el Jardí del Clos del Pastor, del 1915, que va pertànyer a l’escriptora. Aquella operació es va tancar per 375.000 euros.

LA XIFRA

375.000
euros. El nebot de Caterina Albert va vendre el Clos del Pastor a l’Ajuntament per aquest preu el 2017.

Una construcció que data del 1915

El Clos del Pastor, situat al passeig Lluís Albert, es va construir el 1915 i és bé cultural d’interès local (2007). A la finca, el nebot de l’escriptora, Lluís Albert i Rivas, va aixecar un edifici i hi va encabir el Museu Arxiu Víctor Català, on fins fa uns anys es podien veure dibuixos, escultures, pintures, primeres edicions de l’obra, reculls de premsa, epistolari i manuscrits de l’autora. Els treballs de restauració s’havien d’iniciar en el primer terç de l’any 2020 però va ser a finals d’aquell mateix any quan es va activar una rehabilitació de mínims aprofitant una subvenció. En aquell moment es va efectuar una reforma estructural i d’urgència en què es van invertir uns 130.000 euros. Ara s’ha acabat de completar la posada al dia de l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Situació sense canvis

Situació sense canvis

Barcelona

El govern espanyol denega l’indult a Millet i Montull

Barcelona

Desenes de ciclistes tallen la carretera dels Àngels a Quart per reclamar més respecte

Quart

Litoral amenaçat

barcelona

Enderroc de l’antic prostíbul Eclipse per fer-hi un geriàtric

MONT-RAS

El fred s’alia amb el primer divendres sense toc de queda

Barcelona

Esperant recursos per a l’estabilització

barcelona

El delta de l’Ebre continua desprotegit

Barcelona
Societat

Decidir amb temps per a quan no n’hi hagi

Barcelona