Infraestructures i serveis

Almenys 10 ferits en el col·lapse d’un pont a Pittsburgh (EUA)

Tres persones han estat traslladades a l’hospital però no perilla la seva vida

L’incident té lloc poques hores abans que Biden visiti la ciutat per parlar, precisament, del seu pla d’infraestructures

Almenys una desena de persones han resultat ferides aquest divendres en l’ensorrament d’un pont a Pittsburgh, als Estats Units d’Amèrica (EUA). El sinistre es produeix poques hores abans que el president dels , Joe Biden, visiti aquesta ciutat de l’Estat de Pennsilvània per parlar, precisament, del seu pla d’infraestructures.

L’Oficina de Seguretat Pública (OPS) de Pittsburgh, a uns 395 km al nord-oest de Washington, ha informat del col·lapse del viaducte que connecta l’avinguda Forbes amb el parc Frick.

El cap dels Bombers de Pittsburgh, Darryl Jones, ha explicat als mitjans que tres de les deu persones ferides han estat traslladades a l’hospital, però cap amb lesions que posin en perill la seva vida.

L’alcalde de la ciutat, Ed Gainey, ha confirmat que s’ha produït una fuita de gas a causa de l’ensulsiada, però ha afegit que ja s’ha tancat el pas del fluït i “no és perillós per a la gent”.

Una imatge de l’estació de televisió local KDKA-TV mostra almenys quatre vehicles caiguts en una bretxa oberta pel l’ensorrament del pont i un altre penjat a un dels extrems. La mateixa cadena ha indicat que en el moment de l’incident, a un punt anomenat Point Breeze, al pont hi havia almenys cinc vehicles.

L’Autoritat Portuària de Pittsburgh ha informat que un dels seus autobusos articulats, de 18 metres de longitud, ha quedat atrapat en una de les lloses en què ha quedat partit el viaducte. Un portaveu d’aquesta agència, Adam Brandolph, ha confirmat que el conductor i dos passatgers del vehicle han pogut sortir-ne sense patir ferides.


Visita de Biden per parlar d’infraestructures
L’ensorrament es produeix el mateix dia que el president Biden té previst visitar la ciutat i on s’espera que aquesta tarda per parlar, entre altres qüestions, del seu pla d’infraestructures. La iniciativa, que ja ha rebut l’aval del Congrés, preveu projectes de construcció i millora de ponts, autopistes, aeroports i ports.

La portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha confirmat que el president està al corrent del succés i que manté la visita prevista a Pittsburgh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona