Infraestructures i serveis

Tret de sortida per a la superilla de l’Eixample

Les obres per fer eixos verds i places comencen dimarts, dia 16 d’agost

Les obres estructurals per fer els eixos verds i les places previstes a la superilla de l’Eixample començaran dimarts vinent, 16 d’agost, i comportaran afectacions rellevants en la mobilitat. Fonts de l’Ajuntament de Barcelona van informar que els treballs permetran implantar quatre eixos verds als carrers de Consell de Cent, Girona, Rocafort i Comte Borrell i que amb la mateixa actuació es guanyaran quatre noves places als encreuaments de Consell de Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados. La mobilitat ja quedarà configurada com es preveu en la transformació definitiva. Així, doncs, els vehicles que accedeixin a algun d’aquests carrers no podran fer tot l’eix viari seguit i hauran de girar a cada illa. La intervenció suposarà 58.000 metres quadrats nous per als vianants.

El consistori recomana que durant les primeres setmanes les persones que s’hagin de moure per l’àmbit d’obres ho facin planificant el viatge i preveient temps de marge fins que coneguin quins són els nous itineraris i girs que hauran de fer. Es garantirà l’accés als aparcaments i el pas de serveis, vehicles d’emergències i vianants.

Durant el mes de juliol i principis d’agost s’han dut a terme treballs inicials i preparatoris per ressituar els serveis principals: s’han recol·locat les places per a persones amb mobilitat reduïda, s’han incorporat zones de càrrega i descàrrega i s’han ressituat les places d’estacionament de motos i bicicletes.

Quan comencin les obres, els vehicles podran circular per les vies afectades, però només per un carril. La nova configuració general de la mobilitat en aquests àmbits implicarà que els vehicles no podran fer dos trams seguits pels nous eixos verds i hauran de girar a cada illa. És a dir, l’accés a un eix verd des d’un carrer transversal implicarà la sortida pel següent carrer transversal. En relació amb les futures places, aquestes ja no es creuaran com fins ara, sinó que els vehicles es veuran obligats a girar.

A cada carrer es treballarà per meitats, de manera que no s’ocuparà simultàniament les bandes mar i muntanya sinó que només en quedarà una d’ocupada. També es podrà accedir als guals i aparcaments en tot moment, i no hi haurà cap afectació al transport públic.

Als carrers del Consell de Cent i de Girona es retirarà el carril bici per tal d’avançar en el model de mobilitat final dels dos eixos, on serà possible el pas de bicicletes però respectant tant la prioritat dels vianants com el sentit del carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona