Infraestructures i serveis

La rehabilitació de Cal Metge de Cornellà del Terri respectarà l’estructura original i edificarà l’espai exterior

L’equipament tindrà espais de trobada pels veïns, sales de lectura i una sala polivalent

La rehabilitació de l’edifici de Cal Metge de Cornellà del Terri edificarà l’espai exterior de la parcel·la tot respectant l’estructura i morfologia original de l’edifici. D’aquesta manera es recuperaran les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals que donen a la plaça de Maig. La idea és que en el mòdul que es construirà a l’exterior de l’edifici hi hagi un bar, un espai polivalent a dues plantes i unes sales de lectura i de ludoteca al pis superior. A la part posterior hi haurà un espai porxat que s’allargarà tot el carrer i servirà per fer-hi activitats i també serà la terrassa del bar.

Cornellà del Terri ha presentat als veïns el projecte de remodelació de Cal Metge, un equipament que es convertirà en un punt de trobada entre veïns amb la creació d’un bar, una sala polivalent i diverses sales de lectura i ludoteca. El col·lectiu coBrusi ha presentat als veïns el projecte de l’edifici, que parteix de fer-ne una obra realista i que s’integri amb l’arquitectura del nucli antic de Cornellà.

La proposta posa en valor l’edifici de Cal Metge i en recupera les voltes ceràmiques, els sostres de fusta i la composició de les obertures tradicionals. Per contra, el projecte construirà una ampliació de l’edifici a l’exterior de la casa, que es farà amb una estructura de fusta. En aquesta ampliació hi haurà un bar a la planta baixa, una sala polivalent a dues plantes i sales de lectura i de ludoteca a l’últim pis.

La construcció serà amb les emissions mínimes de CO2 i també buscarà que tingui el menor impacte possible d’emissions en la climatització de l’equipament. Per a la construcció es faran servir tècniques i acabats tradicionals per a l’estructura antiga de Cal Metge. Per l’ampliació s’ha escollit la fusta ja que el material és natural, s’integra bé amb l’edifici i envelleix molt bé. El disseny de l’edifici ha anat a càrrec dels arquitectes Robert Bagó i Ramiro Chiriotti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Buscant contra rellotge

Beirut
transport públic
Rodalies i regionals

La nova estació de Reus-Bellissens es preveu fer en tres anys

barcelona

Fre a les aigües residuals a la Muga

MAÇANET DE CABRENYS

El vent i les ones malmeten altre cop el litoral barceloní

Barcelona
SELVA

SOS Lloret, contra l’arribada de residus de Solius

Nou depuradores més previstes a l’Alt Empordà

FIGUERES

Torna la llum a Espinavell i Fabert després de 19 hores

Molló

Fan un pàrquing temporal en l’espai del futur Trueta a Salt

Salt / girona

La Sindicatura qüestiona la concessió de Ports a Aiguablava

BEGUR