Infraestructures i serveis

Olot

Patis dels centres docents oberts a la ciutadania

L’Ajuntament d’Olot durà a terme un pla pilot per estudiar, a proposta de la CUP, la creació d’espais d’esbarjo als patis d’alguns centres escolars fora de l’horari lectiu. De fet, es tracta de recuperar i actualitzar el projecte Patis oberts que es va dur a terme a l’institut Bosc de la Coma i a l’escola Cor de Maria entre el 2007 i el 2010. Dani Dorca (CUP) va remarcar en el ple d’ahir la importància de tenir espais més segurs i tancats al trànsit i va proposar que es faci un estudi dels diferents barris per determinar on hi ha més necessitat d’obrir patis. Ell mateix va demanar que hi hagi un treball previ per conèixer iniciatives similars realitzades en altres municipis de Catalunya, i sobretot va assenyalar que aquest projecte s’ha de dur a terme amb la participació de tots els agents implicats: associacions de veïns i de pares i mares, direccions dels centres, centres de lleure, etc.

Amb excepció de Vox, la resta de grups van votar a favor de la proposta. Jordi Rubió (Activem Olot) va insistir que caldrà una bona coordinació entre tots els actors i la redacció i aprovació d’un reglament d’ús molt ben detallat. Jaume Mir (PSC) va animar a recórrer als plans de fa catorze anys per analitzar el seu funcionament i va proposar recuperar el projecte per cobrir una de les pistes poliesportives de l’institut La Garrotxa.

Finalment, el regidor d’Educació i Cultura, Josep Quintana (ERC), va dir que el pla pilot ha de servir per determinar els barris on cal obrir els patis i va apostar perquè els tècnics analitzin diferents models d’aplicació d’aquest tipus de projectes.

Policia tatuada

El ple va aprovar també la modificació de l’article 44 del reglament de la policia local perquè el fet de lluir tatuatges i pírcings no sigui un impediment a l’hora d’aspirar a alguna de les places del cos. L’alcalde, Pep Berga (Junts), va explicar que aquest reglament es va aprovar el 2012 i que ara l’han volgut adequar als canvis de la realitat social quant a la imatge personal. A partir d’ara, doncs, els agents de la policia local podran portar tatuatges en llocs visibles amb continguts que s’adeqüin al codi ètic, excepte a la cara, i segons quins tipus de pírcings.

La modificació del reglament es va aprovar amb els vots de l’equip de govern i el d’Activem Olot, el vot en contra de Vox i l’abstenció del PSC i de la CUP. Marina Alegre (PSC) i Jordi Gasulla (CUP) van coincidir a lamentar que hi ha aspectes de la modificació del reglament que no s’ajusten a la diversitat cultural i de gènere actual. Van posar d’exemple la mitja cabellera que poden dur sense recollir les agents de la policia o la distinció entre anells de casats de la resta d’anells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins