Infraestructures i serveis

VIDRERES

Denuncien l’alcalde arran de la instal·lació de radars de trànsit a la C-63

Un veí ha denunciat l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i la secretària municipal, Marta Felip, per haver posat uns radars a la carretera C-63 al seu pas pel municipi. Raül Rivas, veí del barri de La Goba, va presentar la demanda dissabte passat davant el jutjat de Santa Coloma de Farners, al·legant que s’han instal·lat uns radars per valor de més de 500.000 euros en una carretera on l’Ajuntament no té jurisdicció i sense dades que justifiquin la mesura.

El veí exposa en la denúncia que la contractació d’aquests aparells, que es va fer el 24 de febrer del 2023 i es van instal·lar el 21 de juliol, es va portar a terme sense tenir un informe jurídic en relació amb els criteris competencials que ho avalessin. L’1 de setembre, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat va emetre l’informe jurídic demanat, on alerta que l’Ajuntament no disposa d’aquestes competències en les vies on ha implantat els radars, segons un document de Trànsit adjuntat a la denúncia.

Catorze dies més tard, el 15 de setembre, l’alcalde va emetre un decret d’alcaldia suspenent el contracte dels radars, justificant la mesura per queixes dels veïns, dubtes en la velocitat d’una via regulada pel Reglament General de Circulació i a fi d’avaluar la mesura. També instaven a l’empresa que se suspengués la tramitació de les denúncies detectades a partir d’aquest dia. A més, instava el Consell Comarcal de la Selva a suspendre la tramitació de les denúncies interposades.

Segons Rivas, la justificació obeeix a una “falta de competència i que l’alcalde no vol assumir les conseqüències”. També diu que el contractista, Aluvisa, “tindria el dret de reclamar per danys i perjudicis per causa imputable a l’administració”.

Per tot això, sol·licita en la seva demanda, juntament amb els documents aportats, que es revisi per si els fets descrits poden ser constitutius de delicte. Una de les motivacions d’aquesta demanda, segons explica Rivas, és que l’Ajuntament s’ha gastat 500.000 euros dels diners del municipi per posar uns radars que no serveixen i no poden multar per excés de velocitat.

Per la seva banda, l’alcalde declara que des del primer moment l’Ajuntament ha actuat amb plena legalitat per instal·lar els dos radars a la C-63. “Es pot demostrar, amb la petició que fa l’Ajuntament d’autorització al Servei Territorial de Carreteres de Girona el 13 d’abril de 2023.”

També exposa que té l’autorització per instal·lar els radars de control de velocitat que dona el mateix servei de carreteres de la Generalitat de Catalunya al PK inicial C-63 11,766 i C-63 12,790, marge dret i marge esquerre.

“Així mateix, podem dir que l’expedient de contractació i instal·lació dels radars disposa de tots els informes favorables tant de secretaria municipal com del cap de la Policia Local”, i acaba dient: “No veig per enlloc on hi pot haver el motiu d’aquesta falsa denúncia.” Ara s’està pendent de si la demanda és admesa a tràmit o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona