Infraestructures i serveis

Territori licita la redacció del perllongament de L4 de metro entre La Pau i La Sagrera

La construcció del nou tram té una inversió total de 300 milions d’euros i preveu tres noves estacions

El departament de Territori ha tret a subhasta la redacció del projecte constructiu de part del perllongament entre La Pau i La Sagrera de la línia 4 de metro. El projecte que ara es licita ha de definir tècnicament les actuacions pendents d’executar que són necessàries per a la posada en marxa del nou tram, que té una inversió estimada de 98 milions d’euros. La licitació està valorada en 2,6 milions d’euros i té un termini de 15 mesos.

El Pla Director d’Infraestructures 2021- 2030 de l’Àrea de Barcelona preveu el perllongament de la línia des de l’estació de la Pau, i es crearan tres estacions més, dues de les quals seran potents intercanviadors: Santander, Sagrera-TAV i la Sagrera.

Gran part del perllongament de l’L4, on s’hi espera una demanda superior als 15 milions de viatgers, ha està executat. La major part del túnel ja està construït i actualment és usat per l’L9 i L10 nord. També s’ha executat tota l’obra civil de les estacions de la Sagrera-TAV i de la Sagrera. Sumant l’obra ja feta i la pendent, la inversió total del perllongament suma una inversió global de més de 300 milions d’euros.

El perllongament complert de l’L4 té una longitud de prop de tres quilòmetres i permetrà augmentar la connectivitat amb les línies de metro L1, L5 i L9. També amb Rodalies i amb l’alta velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]