Infraestructures i serveis

Adif i el Port de Barcelona creen la societat Train Port per gestionar les terminals de Can Tunis i La Llagosta

El Port de Barcelona i Adif han creat aquest dimecres davant de notari Train Port Barcelona, SA , la societat conjunta que impulsarà el node logístic ferroviari i que el Consell de Ministres va autoritzar el desembre passat. Els dos organismes han fet un pas més per constituir la societat, participada als 50% per les dues parts, que gestionarà el Centre de Gestió Ferroportuari de Barcelona (CGFB), on es planifiquen i coordinen els serveis entre l’estació de Can Tunis entre l’estació de Can Tunis i les terminals ferroviàries del Port de Barcelona.

També assumirà els serveis de maniobra i operacions de tren i explotarà la futura terminal intermodal del port i l’autopista ferroviària. Tot plegat contribuirà a impulsar el transport de mercaderies en l’eix mediterrani.

Train Port Barcelona construirà i explotarà la futura Terminal Intermodal del Port de Barcelona per un termini de 50 anys, en règim de concessió de domini públic. Les instal·lacions representaran una inversió de 22 milions d’euros i comptaran amb una platja de quatre vies, dues grues pòrtic i una zona d’emmagatzemament de contenidors.

També explotarà igualment la Terminal Intermodal i Logística de La Llagosta en règim d’arrendament per un termini, també, de 50 anys. La transformació global d’aquesta terminal, situada a 20 quilòmetres del Port, preveu una inversió de 25 milions d’euros en una primera fase. La instal·lació disposarà d’una platja de quatre vies, dues grues pòrtic i una zona d’emmagatzemament de contenidors de 14,5 hectàrees.

Train Port Barcelona formarà part de l’accionariat de la futura terminal d’Autopista Ferroviària, o ferroutage, amb una participació minoritària, que es construirà a l’antiga llera del riu Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona
Societat

Mor Yumi Katsura, dissenyadora de moda que va popularitzar els vestits nupcials al Japó

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona