Infraestructures i serveis

estats units

El vaixell que va fer caure el pont de Baltimore té 56 contenidors amb materials perillosos

La “màxima prioritat” de la Guàrdia Costanera és “restaurar la via fluvial per al transport marítim”

El vaixell mercant que va xocar la matinada del dimarts contra un pont a Baltimore porta a bord 4.700 contenidors, 56 d’ells amb materials perillosos, encara que no suposen un risc públic, han assegurat aquest dimecres les autoritats estatunidenques.

El vicealmirall Peter Gautier, subcomandant d’operacions de la Guàrdia Costanera dels Estats Units, ha explicat en una conferència de premsa que “el vaixell està estable, però encara té més d’un milió i mig de galons (5,6 milions de litres) de fuel i oli lubrificant a bord i té 4.700 contenidors de càrrega a bord”.

En el xoc que va derivar en l’ensulsiada del pont Francis Scott Key van caure per la borda a l’aigua un total de 13 contenidors, que “no contenen materials perillosos”. “No existeix cap amenaça per al públic pels materials perillosos a bord”, ha afirmat Gautier.

Gautier va estar acompanyat en la roda de premsa pel secretari de Transport estatunidenc, Pete Buttigieg, i cap dels dos va voler oferir detalls sobre la investigació de l’accident.

La roda de premsa va tenir lloc a la Casa Blanca, després que tots dos es reunissin en el Despatx Oval amb el president Joe Biden per a informar-lo sobre els últims detalls del succeït.

“Preferim deixar qualsevol informació a l’autoritat que ho està investigant”, la Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB), una organització independent del govern dels Estats Units que es dedica a la recerca d’accidents.

El vicealmirall ha confirmat que la tripulació del vaixell “segueix a bord i està cooperant” amb la recerca.

El secretari de Transport estatunidenc ha afirmat per la seva part que la “màxima prioritat” de la Guàrdia Costanera ara és “restaurar la via fluvial per al transport marítim”.

El portacontenidors ’Dali’ va impactar contra el pont Francis Scott Key al voltant de la 1.30 hores de la matinada del dimarts (5.30 GMT), provocant el col·lapse de gran part de la infraestructura.

Almenys sis empleats d’una empresa que feia treballs de reparació en el pont han perdut la vida, tots ells d’origen centreamericà i mexicà, mentre segueixen les labors per a rescatar els cossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona