Infraestructures i serveis

infraestructures

Primer pas per a la transformació urbana de l’antiga N-II al seu pas per Figueres

El Ministeri de Transports ha aprovat l’ordre d’estudi del projecte de transformació urbana de l’antiga N-II i un tram de l’N-260 al seu pas per Figueres, segons informa l’ACN. L’actuació ha de permetre “humanitzar” la via –que discorre en trama urbans– en tot el terme municipal, i s’estima que el pressupost de licitació inicial serà d’uns 5,5 milions d’euros. L’encàrrec del projecte és el pas previ a l’inici de les obres, que culminaran amb el llargament reivindicat traspàs de la titularitat a l’Ajuntament. La intervenció inclourà una reordenació urbana, noves voreres, passos de vianants, carrils bici, renovació de l’enllumenat i mobiliari urbà, entre d’altres.

Fa anys que la ciutat de Figueres reclama la titularitat de la via que discorre pel seu terme municipals. Especialment, en el tram més urbà i que acumula una gran quantitat de trànsit: l’avinguda Salvador Dalí. A mitjans del 2022, l’anterior equip de govern va encarregar en un estudi on es van quantificar en 8,2 milions d’euros les actuacions necessàries a la via abans de fer el traspàs i en 1,4 més, la millora del ferm de l’N-260 que enllaça des de l’avinguda Dalí amb Vilafant. En total, uns 9,6 milions d’euros. A principis de l’any passat, el secretari General d’Infraestructures, Xavier Flores, va anunciar que l’estat assumiria aquestes millores abans de cedir la propietat i que es faria un projecte on es contemplessin les actuacions necessàries.

L’Ajuntament va aprovar una setmanes després demanar al Ministeri de Transports la cessió com a pas previ a per fer el conveni.Ara, el Ministeri ha engegat la maquinària per encarregar el projecte de construcció. Segons l’ordre ministerial, l’actuació –que tindrà en compte la memòria aprovada per l’Ajuntament– preveu una “humanització” de la via amb una reordenació de la secció transversal, voreres, passos de vianants, carrils bici, arbrat, enllumenat i mobiliari urbà, a més dels treballs previs, demolicions i la senyalització.

En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, valora positivament la notícia i diu que la “humanització” d’aquesta via serà una inversió que “millorarà la qualitat urbana del principal eix viari de la ciutat, que es convertirà en un gran bulevard, més pacificat i més verd”.

Per la seva banda, el comissionat per a la Transformació Ferroviària de Figueres i exalcalde, Joan Armangué, diu que l’actuació permetrà “trencar la barrera que significa l’antiga carretera nacional en l’imaginari col·lectiu, apropant el sector de ponent i la futura estació intermodal amb el centre de la ciutat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions per no llançar bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS