Societat

societat

Una nova norma per pacificar el taxi

Els vehicles de transport de fins a 9 places hauran d’anar identificats i tenir un registre electrònic dels serveis

Un decret llei sobre els vehicles que fan transport de passatgers, de fins a 9 places, que aprovarà avui el govern de la Generalitat pretén posar pau en el sector del taxi, revoltat contra el negoci dels vehicles que treballen per a les empreses Uber i Cabify. A partir de l’entrada en vigor de la nova norma, aquest tipus de vehicles hauran d’anar identificats amb un adhesiu al parabrisa i, en un futur immediat, hauran de registrar electrònicament cada servei per acreditar que es fa amb un contracte previ.

Amb el nou decret llei es pretén evitar l’especulació amb les llicències impedint la seva transmissió durant els dos anys posteriors a ser atorgades. La conselleria de Territori calcula que en els pròxims mesos, via sentència judicial, es veuran obligats a concedir fins a 3.000 noves llicències d’aquest tipus de vehicle.

L’incompliment dels preceptes que preveu el decret es multaran amb sancions de fins a 4.000 euros. La sanció més elevada serà per als vehicles de fora de Catalunya que siguin sorpresos treballant aquí durant un temps superior al que la llei els permet.

Paral·lelament a ordenar el sector de la nova oferta de vehicles de transport, Territori vol impulsar la modernització del taxi. Una de les mesures que s’estudia impulsar és la creació del servei de taxi compartit, en què diversos usuaris viatjaran al mateix vehicle.

El conseller Josep Rull va justificar la norma per la inacció legislativa de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia