Educació

universitats

Inici de les obres de l’hospital veterinari a Torrelameu

La UdL disposarà d’aquí a un any del centre quirúrgic per a animals a Torrelameu, amb una inversió de 2,5 milions que finança la Diputació

Es fan moviments de terres i excavacions al costat del Creba

La Diputació de Lleida ha començat les obres de construcció de l’edifici de la unitat quirúrgica docent de serveis veterinaris de la Universitat de Lleida (UdL) a Torrelameu (Noguera). Es tracta de l’hospital per a animals domèstics i de granja on aprendran els alumnes del doble grau de veterinària i ciència i producció animal.

Per ara, s’ha delimitat el recinte i s’han executat moviments de terres i excavacions per fer els fonaments del nou edifici universitari. Aquest estarà situat al costat mateix del centre de recerca biomèdica Creba i també del Centre d’Estudis Porcins (CEP), fet que configura tot un complex dedicat a la investigació en l’àmbit mèdic i en ciència animal.

El pressupost del projecte és de 2,4 milions d’euros, que finança la corporació provincial, la qual l’ha adjudicat a la constructora lleidatana Benito Arnó. El termini d’execució és d’un any i, per tant, l’hospital veterinari de la UdL hauria d’estar llest per a l’inici del curs 2018/2019.

Amb aquest nou equipament es volen cobrir les necessitats formatives dels estudiants, i serà l’hospital veterinari de referència a Ponent. L’edifici tindrà una superfície de 1.687 m² i disposarà de dues aules per a 60 alumnes cadascuna, una sala de consulta destinada a animals petits o domèstics i per a animals de producció mitjans i grans, dues sales d’operacions, l’àrea de diagnòstic equipada per fer TAC, radiografies, ecografies i ressonàncies magnètiques, una zona d’hospitalització per a postoperatori i ingrés, i la zona de cafeteria i sales d’instal·lacions. A la tardor es pretén adjudicar l’equipament amb una inversió afegida d’1,2 milions d’euros, segons les previsions de la Diputació de Lleida.

LA XIFRA

6,2
milions d’euros
és la inversió que la Diputació de Lleida havia previst per als nous equipament de veterinària.

LA DATA

2018
Finalització
de la construcció de l’hospital veterinari que la UdL tindrà al complex de recerca de Torrelameu.

Llest l’aulari i laboratori a l’Etsea

La corporació ha acabat la construcció del segon edifici destinat als estudis de veterinària, és a dir, l’equipament situat al campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (Etsea), on hi ha l’aulari i l’equipament docent.

Durant el primer semestre es va adjudicar el mobiliari i l’equipament científic del laboratori i de la sala de necròpsies. L’ edifici té una superfície de 1.238 m² distribuïts en tres plantes, on hi ha una sala de necròpsies, una cambra de refrigeració, una cambra de congelació, vestidors per als professors i els estudiants, quatre aules docents, un laboratori, deu despatxos de professors, un laboratori de sanitat i una sala de fotografia. La Diputació ha invertit 2,4 milions d’euros en la seva construcció.

Entre aquest curs i principis del que ve els dos nous equipaments per al doble grau de veterinària i ciència i producció animal estaran a ple rendiment. Mentrestant, els alumnes d’aquesta carrera, que va començar fa dos cursos, fan classes a agrònoms i pràctiques en clíniques privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES