Societat

Festes i tradicions

Verdú torna a honrar el déu Bacus amb la 28a Festa de la Verema i el Vi

Aquest cap de setmana, la localitat urgellenca viu la tradició de la verema més popular amb Bacus Verdú

La 28a Festa de la Verema i el Vi de Verdú s’estructura al voltant de la verema, el transport del raïm i l’elaboració del most segons els mètodes tradicionals. Com cada any, les protagonistes seran les piades, les demostracions tradicionals de premsar vi (dissabte, a les 20.30 h, i diumenge, una d’infantil, a les 17 h). No hi faltaran, però, tastos i demostracions de diferents caldos (dissabte, 17.30 h i 19 h), la mostra de vi dels cellers de la DO Costers del Segre al Castell de Verdú maridats amb productes de proximitat, les exposicions, les visites guiades o una mostra gastronòmica amb restaurants de la zona.

Actuacions musicals, una representació teatral creada especialment per a la festa, la XVI Trobada de Puntaires, el XXXI Concurs de Sardanes –amb la cobla Tàrrega– o la trobada gegantera, que se celebra per segon any en el marc de la fira, completen el programa. L’entrega del Piador de l’Any, distinció que s’atorga a una persona que hagi destacat per les seves activitats a favor de Verdú i de la festa, tindrà lloc dissabte al vespre a la plaça Bisbe Comelles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia