Societat

DO PENEDÈS

MARIDATGES I HISTÒRIA

El vi i el pernil, un casament d’èxit

Torres ofereix als visitants quatre tipus de pernil ibèric i quatre variants de vins penedesencs

No tots els maridatges entre gastronomia i vins o caves funcionen. Si n’hi ha un que té l’èxit garantit és el matrimoni entre els pernils ibèrics i els vins del Penedès. A Torres ofereixen recórrer el camí del sabor que es produeix en combinar ambdós elements i més concretament quatre tipus de pernil ibèric i quatre varietats dels seus vins que procedeixen de quatre denominacions d’origen diferents.

Abans, però, un guia us mostrarà la vinya Mas Plana , una finca petita on es cultiven els raïms del cabernet sauvignon més selectes. També podreu accedir a les instal·lacions del Celler Waltraud , que va ser dissenyat per l’arquitecte Javier Barba , fundador de l’estudi BC Estudio Architects que ha fet treballs arreu del planeta amb notables i espectaculars resultats.

El maridatge a Torres combina amb les activitats que promou un celler familiar de la DO Penedès , el Suriol . El celler està ubicat en una part de l’antic castell de Grabuac , que va ser fins al segle XV residència dels senyors de Font-Rubí . Cada racó del castell conserva el flaire de la història, lligada sempre a la viticultura. Uns secrets que descobrireu en el transcurs de la visita guiada Arrels i Tradicions, durant la qual us obriran les portes de la capella de Sant Pau de Grabuac i del mateix castell. Un tast de dos vins posaran punt final a aquesta visita on la història es marida amb el vi.

Podeu trobar més informació al web del club Torres i de Suriol .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera