Infraestructures i serveis

“Demanar la meva dimissió no té sentit”, diu Eduard Berloso

El regidor de Neteja i Recollida de Residus avança que passat Fires es reuniran per “debatre i arribar a un acord”

“Amb consciència, no té sentit demanar la meva dimissió, els que ho demanen ho fan per interessos polítics; no hi vull entrar, seguiré treballant amb tranquil·litat”, respon Eduard Berloso a la pregunta de si s’ha sentit al·ludit per les peticions que s’han fet des de l’oposició. Va començar el mandat com a càrrec de confiança amb l’encàrrec d’enllestir el nou contracte de neteja, abans d’entrar com a regidor (per substituir Carles Ribas), encarregat de la mateixa àrea.

Després del rebuig del contracte que va presentar dilluns, considera que la pròrroga aconseguida dimarts permet “continuar fent la feina”. Respecte a com s’ha de desencallar un futur contracte, creu que en l’aspecte tècnic hi ha força acord i que caldrà debatre la forma de gestió del servei. “La feina feta es pot aprofitar. Si es canvia la forma de gestió, caldrà canviar la proposta econòmica, es va retardant”, hi afegeix. Però diu que està convençut que hi ha temps en un any per afrontar-ho. Sobre quina ha de ser la forma d’aquesta futura gestió (concessió, societat mixta o gestió directa), respon que “tot es pot parlar”, però recordant que els ajuntaments “estem condicionats i totes les propostes han de ser avalades per informes tècnics i jurídics”. Avança que passat fires s’hauran de reunir govern, grups municipals i serveis tècnics per debatre-ho. És el plantejament que avançava també dimarts el portaveu de Junts, Lluís Martí, per demanar la pròrroga; també és el que demana Quim Ayats, des d’ERC, que com a soci de govern no ha tingut oportunitat de pronunciar-se aquests últims dies. “Ara ens toca treballar incansablement per buscar consensos i trobar la fórmula per tenir la millor neteja possible”, diu Ayats.

“Potser no ens hem sabut explicar, ens reunirem, la voluntat és trobar una solució. Sap greu pels esforços i la feina dels serveis tècnics de l’Ajuntament. Hi ha hagut retards, és cert, però mai s’havia redactat un projecte com aquest des de casa”, diu Berloso. No veu justificada la falta de concertació que li retreuen. “Es van fer dues reunions el 2020, es van incorporar coses; va arribar la pandèmia, una reunió més hauria anat bé”, lamenta.

Respecte als partits que qüestionen la recollida amb els contenidors intel·ligents, respon que és l’opció més adient a les zones amb més densitat i que cal tenir en compte el cost de cada tipus de recollida; aquest és el menys costós. “Als barris on es pot fer el porta a porta es farà, el Barri Vell té les seves característiques però l’opció de tòtems i galledes d’escombraries que pengen no és una imatge que volem per a tota la ciutat”, defensa Berloso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona