Infraestructures i serveis

Contenidors de rebuig buits i voreres i carrers nets a Salt

Una setmana de serveis reforçats ha calgut per recuperar la normalitat a les voreres i entorns de les illes de contenidors

Crítiques per contenidors d’envasos i vidre encara plens i pels contenidors soterrats

Ara sí, Salt recupera la normalitat. La vaga de recollida d’escombraries es va resoldre a altes hores de la matinada de dissabte passat i el mateix dia es va iniciar un servei reforçat. Dilluns, però, l’alcalde, Jordi Viñas, en una entrevista a aquest diari ja avançava que es necessitarien uns dies per poder retirar la quantitat de brossa acumulada en 21 dies de vaga.

Ahir, Viñas valorava que la ciutat s’havia recuperat: “Totes les illes de contenidors de rebuig s’han buidat, la recollida selectiva està funcionant des de dilluns, avui [ahir dijous] s’ha començat la neteja amb aigua i s’inicia també la neteja viària de les zones d’aparcament als carrers.” En diverses vies com el carrer Francesc Macià ahir es veien els rètols en què es demanava als veïns que no aparquessin precisament aquest divendres en previsió d’aquesta neteja.

Comerciants satisfets

Els qui més agraeixen el canvi d’aspecte de les voreres són els comerciants. “És una meravella”, diu la Tina, de la botiga de roba Verde Limón, al carrer Francesc Macià. Explica que durant la vaga a la vorera davant del seu local no s’hi podia passar; el canvi és evident i, de fet, en el seu cas admet que va ser una sorpresa perquè el mateix dissabte ja havien passat a recollir escombraries. Té dubtes, malgrat tot, sobre el pòsit “i cucs” que es deuen haver acumulat en els contenidors soterrats i confia que es farà “una neteja més a fons”. Globalment satisfeta, la Tina ironitza lamentant que “els coloms i les gavines ja no tindran tant de menjar”.

En Martí, del restaurant Can Serrallonga, al carrer Major, també diu que està satisfet. “Tot arreglat i que duri”, comenta. A l’altra banda de carrer i de la seva terrassa hi ha una illa de contenidors que va estar dies submergida en escombraries i que fins i tot es va cremar; de fet, va sortir ell mateix amb una mànega per sufocar el foc. “Ara si hi ha bosses al peu dels contenidors ja no és per la vaga, és incivisme”, lamenta el restaurador.

Preguntant als veïns al carrer, però, encara se senten força queixes sobre la netedat. A la zona del Barri Vell, en Miquel assenyala que s’ha retirat el rebuig però els contenidors d’envasos i vidre continuen plens a vessar i amb bosses a terra des de la vaga.

Queixes i incivisme

Altres veïns i comentaris són més durs encara; consideren que “falta molt perquè Salt sigui net com cal”. És cert que entorn d’una illa de contenidors hi ha alguna bossa a terra o voluminosos pendents de ser recollits. En part, perquè amb la fi de la vaga també ha tornat l’incivisme. “Més que abans –diu algun veí– perquè amb la vaga la gent s’ha acostumat malament i ho deixa tot a terra.”

També hi ha gent que qüestiona “el sistema” i assenyala unes deficiències que vindrien d’abans de la vaga, en concret amb els contenidors soterrats. Al carrer Guilleries i l’esplanada on es fa mercat ahir a la tarda coincidien a poca distància dos camions recollint escombraries. En una d’aquestes illes de contenidors soterrats els operaris tenen doble feina: primer recollir les bosses de terra, posar-les en un contenidor normal i després buidar-lo al camió. “Hi ha gent bruta, però no tot és culpa de la gent. Aquests contenidors soterrats són massa petits, queden plens i la gent deixa les bosses a terra”, comenta en Josep, un dels veïns que ho observen.

“L’acumulació sí que s’ha treta, però el servei trigarà uns dies a ser totalment normal. Hi ha contenidors cremats que s’han de canviar, contenidors soterrats que no obren... El servei ja era deficitari”, comenta per la seva banda Xavier Vives, delegat dels treballadors de l’empresa de neteja.

A Salt el canvi en l’última setmana és indiscutible i el col·lapse de contenidors i escombraries queda enrere. El qüestionament del servei continuarà; possiblement també forma part en certa manera d’un retorn a la normalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona