Infraestructures i serveis

“Ens hem sentit sols en el problema de l’aigua”

L’alcaldessa de Maçanet diu que Salut té una doble vara de mesura

La titularitat i posar el dia el servei a Residencial Park podrien hipotecar deu anys el poble

“Amb el problema de l’aigua de Residencial Park, ens hem sentit sols”, ha afirmat l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras, en referència a l’Agència Catalana de l’Aigua i a la inspecció de Salut, i hi ha afegit que han sentit un punt de frustració. “Sembla que hi ha una doble vara de mesura. Salut no exigeix el mateix a un privat, no entenc com un prestador privat ha pogut actuar amb tanta impunitat”, ha indicat en relació amb la inspecció de Salut. En aquest sentit, ha detallat que es va fer un informe pèssim pel que fa a infraestructures –hi havia rates en un dipòsit–. Figueras ha manifestat que se li fa difícil entendre que ni l’ACA ni Salut hagin acompanyat un ajuntament que els demana ajuda. “No hauríem arribat amb aquesta angoixa al juny, si ens haguessin ajudat a principi d’any”, ha sentenciat.

El mes febrer, els veïns de Residencial Park van estar dos dies i mig sense aigua i això va ser l’element de força que va obrir les portes a l’Ajuntament a entrar-hi per intervenir d’emergència. “Les analítiques estaven alterades; les instal·lacions, en un estat lamentable; la llum connectada irregularment, i la deixadesa del servei era absoluta”, ha indicat. “Com a autoritat pública hem de vetllar perquè un servei bàsic estigui i es presti en condicions”, ha dit. Cal recordar que les instal·lacions i la captació són de propietat privada i els serveis ha anat a càrrec de Rec Madral. Segons l’alcaldessa, un jutjat de Madrid va declarar finit el contracte de prestació del servei, l’any 2017. “Rec Madral ha estat d’ocupa des d’aleshores”, ha indicat, tot remarcant que la mateixa empresa ha tingut problemes a Vidreres, Llagostera, Lloret i Caldes.

Ara, amb una inversió d’un milió d’euros, l’Ajuntament està enllestint els treballs indispensables per potabilitzar l’aigua i els ha encarregat a Agbar, que és la concessionària del servei a la resta del municipi. Natàlia Figueras ha informat que aconseguir la titularitat del servei i posar al dia les instal·lacions podria comportar fins a 15 milions d’euros, entre els 7 per posar les instal·lacions a punt; els 4 que demana la titular per les instal·lacions, i els 3,5 de deute de Rec Madral a l’ACA –que si no es resol l’Ajuntament seria subsidiari–. S’hi podrien afegir els 2,5 que demana l’empresa com a indemnització. “Per Maçanet, que té un pressupost ordinari de 7 milions, això ens podria hipotecar el poble per deu o quinze anys”, ha conclòs.

LA XIFRA

15
milions
d’euros podria arribar a costar adquirir la titularitat i posar al dia les instal·lacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena