Infraestructures i serveis

VIDRERES

Més de quinze fuites d’aigua a Aiguaviva Parc

Els veïns d’Aiguaviva Parc, a Vidreres, han inventariat més d’una quinzena de fuites d’aigua en diferents carrers de la urbanització, algunes de les quals fa “fins a sis mesos” que ragen. Segons expliquen, les avaries i els consegüents talls en el subministrament d’aigua van començar fa cap a deu anys, però asseguren que s’han agreujat al llarg de l’últim any. Aquest és el mateix problema pel qual els veïns de Selva Brava i Font Bona, a Llagostera, van tallar diumenge l’autovia C-35 com a acte de protesta. L’empresa que presta el servei d’aigües a Aiguaviva Parc també és la mateixa: Rec Madral.

Els veïns de la urbanització asseguren que se senten desemparats per la lentitud i la deixadesa de l’empresa en la reparació de les avaries. Ahir al matí hi havia operaris que treballaven en algunes de les fuites detectades a la urbanització, inclosa la que fa dos diumenges es va obrir al carrer Boix. “Es va formar una cascada i ja fa vuit dies que raja. Són milers de litres que es perden, suficients per omplir unes quantes piscines”, explica un veí d’aquest carrer. Ahir encara es podia veure com l’aigua que sortia d’aquesta fuita baixava fins a l’encreuament amb el carrer Crisantem, 600 metres més avall.

Els veïns expliquen que es van fer un tip de trucar tant a l’Ajuntament com als Bombers i Rec Madral perquè es reparés l’avaria. Aquest últim cap de setmana, un operari de Rec Madral va admetre a un veí que li havia trucat que no tenia la capacitat de resoldre totes les incidències perquè era l’únic treballador disponible i havia d’arreglar una quarantena d’avaries en vuit urbanitzacions diferents.

Els veïns també es queixen que Rec Madral deixa en mal estat el ferm o les voreres que hi ha sobre les fuites que repara. “A vegades no tapen ni els forats amb ciment, i en moltes voreres no hi tornen a posar rajoles, tot i que tenen l’obligació de deixar-ho tal com estava”, explica un altre veí. De fet, els veïns de la urbanització han identificat en un mapa fins a 60 punts amb voreres aixecades i pendents d’arreglar per aquest motiu.

A més d’aquest problema, els veïns també es queixen de la brutícia que s’acumula a les zones de contenidors, on els senglars escampen la brossa que els incívics deixen a terra. Reclamen que s’intensifiqui la neteja dels carrers de la urbanització i que també hi hagi més vigilància per evitar ocupacions i connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica que provoquen pujades i baixades de tensió i avaries en electrodomèstics.

Municipalització

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, va explicar ahir que el consistori ha iniciat un procés de municipalització de l’aigua de totes les urbanitzacions del poble en què opera Rec Madral: “Estem en la fase final i esperem que aviat en puguem fer la gestió directa.” Fins llavors, però, Camps avisa que són Rec Madral i Riera de Cabanyes, empreses gestionades pels mateixos dirigents, les que s’han d’encarregar de la reparació i el manteniment de la xarxa. “Els hem enviat una relació de punts on s’han d’arreglar avaries, i n’estem recopilant de nous. Mentre siguin les concessionàries de facto, les dues empreses han de fer aquestes reparacions.” Camps confia que a final d’any el servei s’hagi pogut municipalitzar. “Llavors haurem d’analitzar en quin estat es troba la xarxa i quines actuacions cal fer-hi”, afirma.

Carles Mallart, responsable de l’empresa, va explicar ahir a aquest diari que Rec Madral està “modificant alguns aspectes de la xarxa” per poder millorar el servei, i que això pot comportar momentàniament “algunes molèsties”. Mallart va assegurar que l’empresa està “a les ordres de l’Ajuntament” fins que no s’hagi culminat el procés de municipalització. “Farem el que ens indiqui. Hi ha zones amb canonades bones i actives i, en canvi, altres en què caldrà substituir-les. L’Ajuntament en té coneixement i prendrà les mesures i decisions que cregui prioritàries”, va dir Mallart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins