Infraestructures i serveis

Sant Joan les Fonts

La programació de cine torna al poble després de mig segle

El cinema és cultura i oci, però, per a un municipi de poc més de 3.000 habitants com Sant Joan les Fonts, és un cohesionador social i un dinamitzador en tots els àmbits. A més, aquestes funcions són encara més rellevants si es té en compte que, a Olot, a molts pocs quilòmetres, doncs, hi ha una sala multicine.

Ara, amb aquest doble objectiu i després de cinquanta anys, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha recuperat la programació de cine, de l’antic cine Iris, que, de fet, és l’actual local polivalent, situat al barri vell. L’alcaldessa, Maria Vidal, remarca que el cinema va ser un dels pols de l’activitat cultural de Sant Joan les Fonts durant la segona meitat del segle XX. I és que, des del 1949, l’antic cinema Iris va projectar moltes de les pel·lícules més aclamades a nivell internacional, i els caps de setmana la sala s’omplia per veure-les. Vidal recorda que la primera pel·lícula projectada a l’antic Iris va ser La túnica sagrada, després d’una reforma feta per projectar aquest tipus de cinema. Tal com ha passat en molts altres municipis del país, però, la sala no es va poder adaptar als canvis que exigien les cintes modernes i va cessar en l’activitat.

Amb l’objectiu també d’ampliar l’agenda cultural, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha decidit recuperar una programació estable de cinema amb una programació, modesta, que es posa en marxa aquest diumenge (17 h) i ho fa sota el lema Tardes de cine. Durant aquest primer trimestre, hi haurà una tarda de cine al mes, amb pel·lícules que han tingut molta acceptació del públic. La primera és la cinta francesa Intocable, d’Éric Toledano i Olivier Nakache. La programació s’amplia també gràcies al CineXic, una iniciativa d’Òmnium Cultural per acostar el cinema infantil en català als més petits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona