Serveis

Niàgara Park de Tordera, sense poder beure de l'aixeta

Detecten nivells d'antimoni massa alts i es recomana no fer servir l'aigua per al consum humà

La urbanització està connectada al municipi de Fogars de la Selva, on s'ha detectat el problema

Els veïns de la urbanització Niàgara Park de Tordera no poden beure aigua de la xarxa ni utilitzar-la per cuinar des de divendres passat. Tècnics de l'empresa gestora del servei, Aqualia, van detectar en les analítiques que fan regularment uns nivells d'antimoni que sobrepassaven els límits legals, i automàticament es va posar en marxa el protocol per restringir l'aigua a usos que no tinguin a veure amb el consum humà.

El regidor de Sostenibilitat, Obres i Serveis, Carles Seijo (SOM Tordera), va explicar ahir que la major presència d'antimoni a l'aigua “en cap cas representa un problema seriós per a la salut”. “Estem parlant que, si el límit és de 5 micrograms/litre, en les anàlisis més altes s'hi ha detectat entre 6 i 7 micrograms/litre”, va puntualitzar. En tot cas, el mateix divendres es va alertar els veïns de la urbanització, que s'alimenta de la xarxa pública del poble veí de Fogars de la Selva, amb el qual Tordera comparteix la urbanització. Per Seijo, el problema de la presència d'antimoni es localitza en la canalització, tot i que encara no se sap exactament què ha provocat l'augment de la substància. “Hi estem treballant per determinar-ne l'origen, però paral·lelament aplicarem un seguit de mesures pal·liatives”, va comentar. La més urgent és la de resoldre l'abastament d'aigua potable per als 400 veïns de la urbanització, que s'ha de fer inicialment a través de camions cisterna. “També mirarem si abocant aigua al dipòsit central es dilueix i els nivells d'antimoni tornen a ser normals”, hi va afegir.

D'altra banda, el regidor va afirmar que aquest incident agilitarà les obres de connexió entre la depuradora de Tordera i la urbanització, “pendents de fa temps i que han de garantir el subministrament d'aigua de Tordera a Niàgara Park”, va dir, i hi va afegir que el tram de canalització que queda per connectar no va més enllà dels 400 metres. Carles Seijo calcula que en un màxim de quinze dies la situació s'hagi normalitzat.

Per part dels veïns afectats, la presidenta de l'AV de Niàgara Park, Isabel Borràs, valora positivament la ràpida resposta de l'administració, però posa en dubte que el subministrament d'aigua apta per al consum a través de camions cisterna sigui la millor solució. “Si parlem d'aigua que es pugui consumir, el millor és que reparteixin garrafes entre els veïns fins que no en puguem beure de l'aixeta”, comenta. Borràs indica que la situació s'agreuja durant el cap de setmana, ja que a la urbanització molta gent hi té la segona residència. Finalment, l'Ajuntament de Fogars de la Selva, en un comunicat penjat al seu web, confirma que el problema de l'aigua afecta tot el municipi i que subministrarà garrafes d'aigua als veïns a partir de demà.

LA FRASE

Agilitarem les obres de connexió de Niàgara Park amb la depuradora de Tordera
Carles Seijo (SOM Tordera)
Regidor de Sostenibilitat, Obres i Serveis Ajuntament de Tordera

Una greu avaria a Arenys de Munt

A Arenys de Munt es va fer dijous al matí un tall de subministrament que, després de saber-se'n l'abast, va ser qualificat pel mateix Ajuntament d'“un cas sense referent històric a la població”. L'avaria, la va provocar el trencament de la canonada principal del servei sota la carretera de Torrentbò, un tram instal·lat fa cinquanta anys, de fibrociment, enfonsat quatre metres i a tocar de la xarxa de gas i de clavegueres. Les tasques per arreglar la fuita van ser “molt complexes” i el servei no es va poder restablir fins dissabte a la matinada. Les zones afectades van ser Sobirans, Panagall, Sant Jordi, Ca l'Aranyó, Lluís Companys i els carrers adjacents, i es va garantir un mínim servei d'aigua als veïns a través de camions cisterna. El consistori ha informat que es canviarà el tram sencer de canonada i que el pressupost d'aquest any inclou un total de 100.000 euros per renovar la xarxa d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona

1,7 milions per estudiar la genètica de les malalties mentals

Reus
estats units

El TS dels EUA avala que es prohibeixi als maltractadors tenir armes

barcelona