Societat

Municipal

Sant Vicenç de Montalt instal·la noves càmeres de videovigilància

En col·loca nou més que s’afegeixen a les 56 que ja hi havia en diferents punts del municipi

Pel govern és una aposta per vetllar per la seguretat

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt està instal·lant nou noves càmeres de videovigilància que s’ubicaran a la riera de Torrentbò, a la zona del Regadiu-Golf i a la rotonda de l’avinguda Montaltnou. El cost dels aparells i de l’estació base necessària per a fer arribar la informació a les dependències de la Policia Local és de 23.179,30 euros, que han estat finançats amb fons municipals. Amb aquestes seran seixanta-cinc les càmeres instal·lades a la població, vuit de les quals es troben en edificis municipals i la resta en vials d’accés al poble.

Segons l’equip de govern (CiU), aquesta mesura és una aposta clara per vetllar per la seguretat i la tranquil·litat dels veïns del municipi. El Sistema Municipal de Videovigilància es va posar en marxa l’any 2012 amb la intenció de maximitzar l’eficàcia de les tecnologies de la informació i la comunicació en àmbits com el de la seguretat, la prevenció, la mobilitat o la gestió del trànsit.

El sistema d’enregistrament òptic combina les càmeres d’ambient amb les de lectura de matrícules. Aquestes darreres permeten detectar el comportament inadequat dels vehicles i identificar-ne les matrícules per comparar-les amb els llistats inclosos en les bases de dades policials. En cas de trobar alguna coincidència, la Policia Local rep un avís que li permet fer un seguiment del recorregut del vehicle fent ús dels enregistraments recollits per cadascuna de les càmeres. Aquest sistema funciona les 24 hores del dia i tots els dies de l’any, siguin quines siguin les condicions meteorològiques.

Des del 2012, l’Ajuntament ha seguit invertint en aquest sistema per tal d’ampliar-ne la cobertura arreu del municipi i controlar els principals vials d’accés als barris. La voluntat del consistori és continuar invertint en la seguretat per a millorar el trànsit i reduir el nombre d’actes delictius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia