Societat

Puigdemont internacionalitza la Fira del Porc de Riudellots

El president del govern lloa l’actitud de la gent del sector porcí, des de Brussel·les

La primera jornada del Fiporc comença amb representacions de la matança de l’animal, tastets i exposicions

La cinquena edició de la Fira del Porc de Riudellots de la Selva, Fiporc, va tenir ahir un convidat de luxe. Amb una videoconferència amb Brussel·les, els organitzadors van rebre la felicitació del president del govern a l’exili, Carles Puigdemont, que va lloar el sector porcí: “El sector i la cultura del porc, en què no es desaprofita res, és una actitud i una manera d’entendre la vida molt semblant a la del país.”

Puigdemont va visitar la fira anys enrere i ahir va saludar, explícitament, l’hereu i la pubilla locals, en Bru Barba i la Laia Font, presents al carrer Major. Després d’una intervenció de cinc minuts, l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura (CiU), va agrair la intervenció a Puigdemont, de qui va dir que espera que pugui tornar aviat, cosa que va provocar crits espontanis de “president, president!”.

En l’acte d’ahir, també hi eren, entre d’altres, representants de les empreses locals Abras i Frigorífics Costa Brava, el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; i els alcaldes de Campllong, Lluís Freixas, i de Caldes, Salvador Balliu, alhora president del Consell Comarcal.

El Fiporc és un conjunt d’activitats, com ara exposició d’eines de la matança del porc –gerres de greix o màquines de fer botifarres–, jocs infantils i una gran plaça per comprar tiquets i fer tastets. Es poden degustar, per exemple, mandonguilles amb bolets i costelló amb naps, de les Cuineres de Sils.

Avui s’acaba la fira. Hi haurà representacions de la matança del porc –des de 2/4 d’11 del matí i des de 3/4 de 4 de la tarda–, demostració de màquina antiga de triatge de grana de sembra i al migdia castellers, amb els Castellers de les Gavarres, els de Figueres i els de Rubí.

LA XIFRA

130
voluntaris
col·laboren en la cinquena edició del Fiporc. La batllessa de Riudellots va dir que n’eren 70 en la primera.

Més empleats en la indústria càrnia que veïns

L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, va destacar que el sector porcí és “un motor” per al poble. Va enaltir que dècades enrere es facilités l’arribada de la indústria al poble. Roura va dir que les empreses càrnies –Friselva i Frigorífics Costa Brava en són dues de les grans indústries– donen feina a gent del poble i de la rodalia. Roura també va recordar que en la indústria càrnia hi treballa més gent (4.000 persones) que habitants té Riudellots (2.030). En el polígon industrial, hi ha 6.000 empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró