Societat

EDUCACIÓ

La comunitat educativa surt en massa al carrer en defensa de l’escola catalana

Milers de persones marxen pel centre de Barcelona sota el lema ’L’escola catalana, democràtica i cohesionadora no té por’

Al final de la manifestació està prevista una actuació del raper Valtonyc

Unes 8.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) han sortit aquest dissabte als carrers de Barcelona per defensar el “model d’èxit” que representen l’escola catalana i el sistema d’immersió lingüística dels “atacs sistemàtics” del govern del PP, de partits com Ciutadans o entitats com Societat Civil Catalana. En particular, contra la intenció del govern espanyol d’incloure mesures perquè el castellà sigui llengua vehicular a Catalunya.

La pluja que ha caigut aquesta tarda no ha aigualit la protesta, convocada per la plataforma unitària Som Escola, que integren sindicats com USTEC-STEs i el Sindicat d’Estudiats dels Països Catalans (SEPC), agrupacions de famílies d’alumnes com la FAPAC o entitats com Òmnium Cultural o l’ANC. Se n’ha desmarcat la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) per discrepàncies amb els motius de la mobilització. Segons aquesta entitat, que representa 400 escoles concertades del país, “el que havia de ser una manifestació per defensar el model educatiu català”, s’ha convertit “en una defensa de l’escola pública basada en un atac frontal a la concertada a càrrec d’algunes de les entitats convocants”.

La marxa ha arrencat cap a un quarts de sis de la tarda de la plaça de Catalunya i ha enfilat sota la pluja per la Ronda de Sant Pere cap al passeig de Lluís Companys rere el lema L’Escola catalana, democràtica i cohesionadora, no té por. Molts dels assistents han lluït peces de color verd, tal com havien demanat els organitzadors, el mateix de la marea verda educativa a les Illes Balears contra el model de trilingüisme que va voler imposar el govern del PP encapçalat per José Ramón Bauzà.

A la manifestació hi participen, entre molts altres, el president del Parlament, Roger Torrent, i dirigents polítics de tots els partits catalans, excepte PP i Ciutadans. A la capçalera hi són el mateix Torrent; el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, i el d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. També assisteixen a la marxa l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell; l’exconsellera d’Educació Irene Rigau i dirigents polítics com Esther Niubó (PSC), Eduard Pujol i Josep Costa (Junts per Catalunya), Bernat Soler i Ernest Maragall (ERC) o David Companyon i Dolors Sabater (Comuns).

Al final del recorregut, al Parc del Nord, han intervingut Mercè Terès, de Som Escola; Marina Gassol, que ha parlat en nom de les famílies, i l’exdiputat Albano-Dante Fachín.

També ha pujat a l’escenari el grup The Harlock i el raper mallorquí Valtonyc, que ha posat el punt i final a l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia